Helgonet - med Roooooger Moooooore

Reklam för serietidningen Helgonet, baserat på böcker av Leslie Charteris och på tv-serien med Roger Moore i huvudrollen
Hittades i

I HasseåTages klassiska revy "88-öresrevyn" och sketchen "På jobbet" säger Hasse Alfredsson surt något i stil med "Roger Moore - han som spelar Helgonet på teve". Det mesta kända citat från den sketchen är annars "spik i foten". Men det är en helt annan historia. Helgonet, Leslie Charteris skrev sina böcker om gentlemannatjuven Simon Templar, mer känd som The Saint, eller Helgonet på svenska, på 1930-talet och framåt. Romanerna blev sedan tv-serie med Roger Moore i huvudrollen och senare även långfilm, då med Val Kilmer i huvudrollen. TV-serien var så populär så det var ganska naturligt att man även gjorde en serietidning av äventyren som Simon upplever. Serietidningen publicerades mellan 1966 och 1985 innan den lades ner.

Hittades i nummer 11 av Mysterie-serier, från 1983 som då kostade 6:50.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.