Med barnens hälsa i fokus

Annons för läkemedlet Albyl Minor, ett smärtstillande speciellt riktat mot barn
Hittades i

Albyl Minor har jag skrivit om tidigare, hur det var tabletten som jag fick när jag hade växtvärk, växtvärk som resulterade i att jag numera går omkring i ett kroppsskal som sträcker sig 190 centimeter över marken. Albylen, som mina föräldrar kallade barn-albyl, löstes snabbt upp i en tesked vatten och smakade lite metalliskt, lite fruktigt. Lite åt Dextrosol-hållet, men ändå inte. Jag har under alla mina levnadsår inte stött på något som smakar exakt som den vätskan, men ack vad det minnet sitter kvar i skallen...

Annonsen hittades i nummer 13 av Kalle Anka & C:o, från 1969 som då kostade 1:35. Köp tidningen.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.