Nytt helfestligt nummer av Rosa Pantern varje månad

Reklam för serietidningen Rosa Pantern
Hittades i

Rosa Pantern föddes 1963 i och med långfilmen "Den Rosa Pantern" med Peter Sellers i rollen som den klantiga kommissarie Clouseau och dennes kamp mot gentlemannatjuvar som försökte (och senare lyckades) stjäla diamanten med namnet "Den rosa pantern". I öppningssekvenserna till filmen så framträder den tecknade rosa pantern och en stjärna var född.

När filmbolaget insåg vilken attraktion den tecknade figuren hade beställdes tecknade kortfilmer med figuren i huvudrollen. Över 100 stycken blev det totalt och fenomenet Rosa Pantern blev också leksaker, samlarprylar och serietidningar, som vi ser här. Det producerades mest kortfilmer och prylar de första tre årtiondena, men sedan tappades figurer i popularitet. Det har dock gjort mer eller mindre lyckade försök att väcka figuren till liv, både med längre tecknade filmer som julspecialer på TV.

Hittades i nummer 3 av Doktor Snuggles, från 1983 som då kostade 5:95.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.