Missa inte Åsa-Nisse!

Reklam för serietidningen Åsa-Nisse med ett stort foto av John Elfström i rollen som Åsa-Nisse
Hittades i

Åsa-Nisse - Nisse på Åsen - började sin karriär i humoristiska noveller i tidningen Tidsfördrif på 1940-talet, och har sedan både blivit serietidning och film, ända in i våra dagar. Bilden på Åsa-Nisse i reklamen är skådespelaren John Elfström som gestaltade figuren i 19 filmer på 19 år. För en annan som växte upp med två TV-kanaler och ett ändlöst utbud av gamla svenska matinévisningar på någon av kanalerna när man kom hem från skolan så är John för evigt förknippad med rollen som Åsa-Nisse. Även om rollen som Åsa-Nisse gjorde John folkkär och känd så jobbade han även med Ingmar Bergman och Arne Mattsson och jobbade på såväl Dramaten som Operan i Stockholm.

Hittades i nummer 6 av Pilot, från 1984 som då kostade 6:50.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.