Gelégodiset Australia från Nordchoklad

En bild på godispåsen Australia från Nordchoklad samt en känguru
Hittades i

Svenskar har alltid varit svaga för godis i alla sorter, och ett nyhetsinslag på SVT 2009 slog fast att vi till och med är världsmästare på att äta godis. Vi äter i genomsnitt sjutton kilo godis per person och år, medan den genomsnittliga EU-medborgaren äter sju kilo per år. Godispåsen från Nordchoklad, Australia, hjälpte säkert till att öka några svenskars godiskonsumtion, men inte tillräckligt mycket för att det skulle bli en storsäljare. Jag har personligen inte sett till påsen och detta var ändå under en period då jag jobbade i en livsmedelsaffär och satt i kassan där, så den försvann nog samma väg som många andra produkter - in i glömskans land. Men inte innan man skickat ut den här annonsen i svenska serietidningar.

Hittades i nummer 5 av Kalle Anka & C:o, från 1992 som då kostade 12 kr.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.