Årets första nummer av Walt Disney's Serier

Internreklam för Walt Disneys Serier, barnens egen månadstidning, enligt reklamen
Hittades i

Walt Disney's Serier är en av alla publikationer där Disney's ank-persongalleri ligger till grund för många av historierna. Här syns Joakims äventyr i ekodalen, och ankan som håller Joakim i stjärtfjädrarna är Ludwig von Anka, vars tecknade bakgrund och släktskap inom familjen Anka är lite osäker. Han omnämns ofta som morbror Ludwig, men på originalspråket heter han Ludwig von Drake, och inte McDuck som farbror Joakim. Tecknaren Don Rosas fans menar att Ludwig är Joakims svåger, men detta är inte bekräftat av Disney. Oavsett släktskapet har han sedan sitt första framträdande 1961 varit en mer eller mindre återkommande figur i Disney's ank-universum.

Annonsen hittades i nummer 1 av Kalle Anka & C:o, från 1975 som då kostade 2:50. Köp tidningen.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.