Här var det Åke Skiöld igen

Reklam för Åke Skiölds teckningskurs
Hittades i

Tillsammans med Hubba Bubba och flingsorter av alla de slag är det nog Åke Skiölds teckningskurs som har haft mest annonser i de svenska serietidningar under alla decennier. Här är en tidig version med lite bleknade färger (verkar vara designat på det sättet då jag har hittat samma annons i andra tidningar och då är färgerna ungefär detsamma), men vi har med alla de element som vi känner igen: Åke själv, Rit-Ola ner till vänster, garantirutan (försvann i senare annonser), exempel på vad man kommer kunna rita när man är klar och en massa text. Det här lockade säkert många nya prenumeranter/köpare, för i senare annonser så ler Åke. Här ser han ganska barsk ut, må jag säga.

Hittades i nummer 21 av Fantomen, från 1971 som då kostade 1:85.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.