Liseberg - där karusellerna är jättevakna

Reklam för nöjesparken Liseberg
Hittades i

I nummer 16 (som bör ha motsvarat vecka 16, dvs slutet av april) av Kalle Anka 1999, gjorde Liseberg, västsveriges - kanske hela Sveriges - bästa nöjespark reklam för att de har vaknat ur vintervilan. Annonsen meddelar att "Nu är karusellerna jättevakna!" vilket kanske känns som ett lite konstigt sätt att signalera att nöjesparken har öppnat, men formuleringen hänger ihop med namnet på den julkalender som sändes i SVT året innan, "När karusellerna sover". Julkalendern utspelas på Liseberg, och kalendern fälldes av granskningsnämnden för radio och TV för otillbörligt gynnande av nöjesfältet då en av julkalenderns figurer, en kanin, ansågs vara för lik Lisebergs kaninmaskot.

Hittades i nummer 16 av Kalle Anka & C:o, från 1999 som då kostade 20 kr.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.