Kalle och tio påsar nappar, tack!

En pojke som står vid en kiosk och vill köpa Kalle Anka och tio påsar godisnappar
Hittades i

En så klassisk scen - tanten i kiosken som fick plocka lösgodis åt en, eller som här 1989, plocka ner en påse nappar från Haribo åt killen med plåster på kinden. HARIBOs kontor låg vid den här tiden i Helsingborg, och fotot är ju taget i närheten kan man se, löpsedlarna på väggen kommer från Skånska dagbladet och Helsingborgs dagblad. Andra reliker sitter i fönstret uppe till höger: Penninglotter och Bellmanlotter från Svenska penninglotteriet AB, senare Svenska Spel. Lotter med nummer som man fick kolla mot dragningslistor.

Annonsen hittades i nummer 32 av Kalle Anka & C:o, från 1989 som då kostade 9:50. Köp tidningen.

Dela med dig av dina tankar

Är ganska säker på att kiosken ligger i Skälderviken utanför Ängelholm där jag växte upp på 70- och 80-talet. Känner igen luckan där man stått många gånger och köpt lördagsgodis och även damen i luckan.

Som svar på av Hans (ej verifierad)

Ängelholm och Skälderviken ligger ju inte så långt från Helsingborg eller, så det är ju mycket möjligt. Om man orkar bege sig till hembygsmuseet eller liknande i trakten så kan man säkert hitta foton där kiosken dyker upp. Får bli en punkt på min bucket list när jag blir pensionär 😃

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.