Liddle Kiddles

Reklam för Mattels Liddle Killes som saluförs av Brio i Sverige
Hittades i

Liddle Kiddles, som fick behålla sitt originalnamn vid lanseringen i Sverige, var små dockor, cirka mellan 3 och 10 cm höga. Mattelvar företaget bakom dem och dockorna producerades under en femårsperiod, från 1965 till 1970. 70-talets början bjöd dock på en oljekris och dockorna, som var gjorda av vinyl, togs bort ur produktion då priset för dem skulle blivit för högt. I USA såldes sagoböcker med dockorna i huvudrollerna, som möjliggjorde docklek under tiden som en vuxen läste sagorna, tveksamt om dessa böcker kom ut i Sverige, en sökning i Libris biblioteksdatabas gav ingen träff på Liddle Kiddles i alla fall. De kan ju ha givits ut av Brio som reklammaterial, det ska vi inte sticka under stolen med.

Annonsen hittades i nummer 36 av Kalle Anka & C:o, från 1966 som då kostade 1:10. Köp tidningen.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.