Indiansommar minsann

Reklam för serietidningen Farbror Joakim
Hittades i

Indiansommar. Känn på det ordet. Det hör man inte alltför ofta. Indiansommar är när en period under hösten är ovanligt varm. Det är nära besläktat med "brittsommar", men brittsommar är förknippat med 7e oktober, Birgittadagen. När det är senare än 7e oktober, då är det indiansommar. 🤷‍♂️ 1978, året för den här annonsen om tidningen Farbror Joakim, och på den här dagen, 13e oktober, uppmäts temperaturen + 24 °C, vilket tillsammans med en lika hög uppmätt temperatur 2018, är svenska värmerekord för oktober och så sent på året. Men annonsen är som sagt från 1978, vilket var den första gången som en så hög temperatur uppmätts i Sverige - därav det nu kanske lite bortglömda bordet indiansommar. ☀️

Annonsen hittades i nummer 30 av Kalle Anka & C:o, från 1978 som då kostade 3:85. Köp tidningen.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.