Vad sägs om en tripp till Kabe Sommarland?

Reklam för Kabe Sommarland i Jönköping
Hittades i

När snön nu i stort sett täckt hela vårt avlånga land passar det väl bra med en annons från 1985 om Kabe Sommarland som öppnade året innan. Det var en boom av sommarlandslanseringar på 80-talet, det mest kända är kanske Bert Karlssons Sommarland i Skara, och husvagnstillverkaren KABE gjorde slag i saken och öppnade sin version 1984. Med attraktioner som tempererade pooler, vattenrutschbanor, minizoo, klätterlandskap, rövarborg, minigolf, discotält, lådbilsbana, bumperbåtar, klätterspindlar och något som heter studselefant, vad det nu var, så var det en succé. Fast succén blev inte långvarig. Redan efter fyra år, 1988, gick parken så dåligt att KABE bestämde sig för att sälja parken. När boende i närheten klagade på oväsendet från parken, lågkonjunkturen blev värre i början av 90-talet och en pyroman eldade ner en restaurang på området så ledde det fram till att parken stängdes efter 1995 års säsong. 

Annonsen hittades i nummer 4 av Blondie, från 1985 som då kostade 7:50. Köp tidningen.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.