TMHT mot avloppsslöddret

Reklam för Teenage Mutant Hero Turtles och deras leksakslinje. Bilden visar de tecknade fyra sköldpaddorna och logotypen för serien.
Hittades i

Törtlarna, de muterade sköldpaddorna, dök upp överallt i slutet av 1980-talet. Bergsala AB, kanske mest känt för svenskarna som företaget som tog in Nintendo till Sverige, hade även hand om distributionen av de leksaker som regerade på hyllorna i leksaksbutikerna. Så med hjälp av dina Teenage Mutant Hero Turtles-gubbar så kunde du hjälpa till att slå tillbaks "avloppsslöddret" som hotade samhället.

I Sverige, och några andra europeiska länder som till exempel Storbritannien, byttes ordet "Ninja" i originaltiteln "Teenage Mutant Ninja Turtles" ut mot "Hero", eftersom "ninja" var förknippat med våld. Något decennium senare försvann det och endast sköldpaddskvartettens originaltitel användes.

Annonsen hittades i nummer 1 av Teenage Mutant Hero Turtles, från 1990 som då kostade 14:50. Köp tidningen.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.