Tävlingen är avgjord!

Reklam där man uppger vinnaren i Milky Ways tävling
Hittades i

Det här är inte ofta man ser - i alla fall inte i serietidningar. Att vinnaren koras. Vanligtvis brukar ett sådant utnämnande ske i dagstidningar såsom Expressen, Svenska Dagbladet och liknande. Men här följs en tävlingsannons från december 1990 upp och vinnaren koras.

Tävlingen var klassiskt - hitta på en slogan. Vinnarbidraget blev "Jag är ingen godisgris men MilkyWay får första pris!", inskiuckat av Agneta Carlsson i Örebro. Det gällde också att hitta på namn på den nya maskoten, mannen i blått som syns bland molnen. Namnet fick bli "MilkyMan". Agneta fick en ryggsäck fylld med MilkyWay, som man också kan köpa för ynka 165 kronor - fast då inte fylld med MilkyWay. 😢

MilkyWay har också detta år, 1992, via moderbolaget Mars blivit olympisk produkt. Har inte lyckats hitta om det var för sommarspelen i Barcelona eller vinterspelen i Albertville - eller om det var båda.

Annonsen hittades i nummer 3 av Musse Pigg & Co, från 1991 som då kostade 10:90. Köp tidningen.

Lägg till ny kommentar

Begränsad HTML

  • Tillåtna HTML-taggar: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Rader och stycken bryts automatiskt.
  • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.
Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas offentligt.