Serietidningsreklam! - En nostalgisk faktabilderbok

Annonserna från Reklam Från Förr finns även i bokform - Serietidningsreklam! - En nostalgisk faktabilderbok. Skriven av Reklam Från Förrs redaktör Adam Evertsson och Jimmy "Spelpappan" Wilhelmsson.

Boken är en fullmatad resa genom barndomens klassiska serietidningar - Buster, Kalle Anka & C:o, 91:an, Lilla Fridolf, Serieparaden, Fantomen, Spindelmannen och många andra - och då de annonser som intog ofta de enda sidorna i tidningen som var i färg - de två insidorna av omslaget och baksidan.

Omslaget till boken Serietidningsreklam! - En Nostalgisk faktabilderbok tillsammans med ett citat från Svenska Dagbladet

Återupplev dessa annonser och historien bakom dem. En grundligt arbete har gjorts med att hitta personerna bakom annonserna och produkterna, historierna, anekdoterna, scoopen!

"Boken är kvalitet rakt igenom!"

Erik Brunnegård, Nostalgiforum

Vem ritade OLW-vargen? Vem kläckte namnet Vira Blåtira?

Dessa frågor och en mängd andra som du inte ens visste att du undrade över ges svaret på i boken Serietidningsreklam! - En nostalgisk faktabilderbok. 244 sidor lång och över 2 kilo tung är detta den perfekta presenten till de som växte upp på 60-, 70- och 80-talet.

Ett uppslag från boken Serietidningsreklam med OLW-vargen

Skaffa ditt exemplar nu!

Omskrivningar, research och annonser i högar

Nästan ett års research med hundratals timmars intervjuer ligger bakom alla bokens texter som återberättar de inblandandes berättelser. Läs om Fantomen-redaktören Ulf Granbergs (tillika pappa till Fredde "Ronny & Ragge" Granberg) historier om redaktionsarbetet och hur annonser hamnade där de hamnade. Mys med Kristel Kvant som berättar hur hon försökte avskärma barnen från alltför hemska texter om Master of the Universe och alla monster som figurerade där. Förundras över hur Bea Uusma, Micke Strid och Magnum Coltrane Price hamnade i en reklamfilm med ovan nämnda OLW som sedan ledde till en schism mellan reklambyrå och producent. Totalt har över 800 annonser valts ut och finns med i boken.

"En mäktig och inbjudande volym i alla avseenden. Jag gillar verkligen layouten - ger precis den rätta seriemyller-känslan. Ni har gjort ett suveränt jobb, hela redaktionen. Jag är imponerad!"

- Ulf Granberg (legendarisk Fantomen-redaktör)

Läs ett smakprov ur boken

Snacks, dockor, kläder, tuggummi LEGO och godis!

Med denna mastodont i dina händer får du även en inblick i vilka annonser som vigdes åt serietidningarna och i förlängningen barnen och föräldrarna som läste dem. Lev dig in rollen som barn återigen och mys med nostalgin och ta på dig föräldrakepsen och fundera på hur de tänkte, de som satte samman annonserna. Se hur layout och copy förändras under tre årtionden och lev dig tillbaks i en tid det oftast var serietidningar vi bläddrade i på toan, inte Candy Crush eller Angry Birds.

Skaffa ditt exemplar nu!

Nostalgi- och Nördkultur intervjuade bokens författare tidigare i år:

 

Skaffa ditt exemplar nu!