NRJ Radio Awards 2000!

Var detta 1900-talets sista annons i en svensk serietidning? Tja, den trycktes i alla fall i det sista numret av Fantomen som kom ut innan vi bytte år och århundrade till 2000. Svårt att säga om det var den sista annonsen dock.

Strunt samma, NRJ ger dig möjligheten att rösta fram vinnarna av NRJ Radio Awards och sedan möjligheten att komma och se prisutdelningen på det nya året, 24e januari på Cirkus i Stockholm. Det hela presenteras i samarbete med - ARLA Minimjölk!

Vad sägs om en musiksaga med Räddningspatrullen

På Disney+ har det precis kommit en ny film med Piff och Puff med en koppling till deras gemensamma tv-serie från 90-talet som hette Räddningspatrullen. Det är en klart uppdaterad version som påminner mycket om filmen om Roger Rabbit, då det är en mix av såväl tecknade figurer, datoranimerade figurer och riktiga skådespelare. Den kan klart rekommenderas, om inget annat för alla populärkulturella referenser till såväl Disneys egna figurer som t.ex.

Malaco - Förbjudet för vuxna

Anarki är det som gäller när barnen vill ha godis. Malaco har tydligen en tråkig direktör som bestämmer att det bara ska göras tråkigt vuxengodis (praliner ser det ut som). Men när barnen bestämmer (tillsammans med uppviglaren Malaco-elefanten) så görs det barngodis, det klassiska Malaco-godiset som vi är vana vid. Kanske bäst det, eller vad säger ni?

Elden är lös!

Elden är lös i Legoland Stad och dramatiken är påtaglig. Jag tycker att den här annonsen andas Spanien, Grekland, Kanarieöarna eller liknande. Kanske inte så med och i brandstationen utan det är snarare restaurang Riviera, som ligger på kullen upp till vänster, samt några andra byggsatser som sätter stämningen. Flygplatsen med sin palm, och som heter just "Flygplats Palma".

Drick ett äpple

Festis är - och har varit - MERs lillasyster under alla år. En ständig följeslagare, på kalas och i ryggsäcken, men som kanske först på 2010-talet tog steget fram ur skuggorna och blev självständig. Eller vad säger ni?

Var har Marabous clowner varit?

Här sätts dina geografikunskaper och målarfärdigheter på prov. Nu behöver nämna en stad som börjar på "M" - m som i Marabou såklart - samt måla en stad där chokladkakor eller NonStop finns med på något sätt, ja då har du möjlighet att vinna en hel låda med chokladkakor eller NonStop. MiniClowerna finns med längs vägen också.

Parken ZOO i Eskilstuna

Kul och lekfull rubriksättning: "Barn väljer - Vuxna betalar - Alla upplever" för Parken Zoo i Eskilstuna i mitten av 1990-talet. Det verkar finnas något för alla åldrar och sinnesstämningar, men något som är extra kul för mig, som läste och levde mig in i Fantomens värld på 1980-talet är så klart Fantomenland. Där har man chans att se dödskallegrottan, träffa Fantomen och Guran och mycket annat. När den här annonsen kördes så var jag för gammal, men hade jag fått möjligheten att åka till Fantomenland när jag var 9-10 år så hade jag ... antagligen inte vågat hälsa på Fantomen. 🤷‍♂️ 🤪

Nya tuffa spel till din Playstation

90-talet var decenniet då spelkonsollerna avlöste varandra en efter en och fler aktörer än Nintendo och SEGA gav sig in i matchen. Sonys utmanare var Playstation 1999 då den här annonsen kördes i de svenska serietidningarna var inne på sitt femte år.

Stimorol - Fresh breath, strong taste

Glasbetongvägg, enormt stort tuggummi, jeans, hatt och gigantisk hårsnodd. Kan det vara med tidigt 90-tal än så här? Stimorol är det i alla fall som står i centrum. Jag funderade en stund på om jag skulle försöka räkna ut vad ett tuggummi hade vägt, om tuggummipaketet de lutar sig mot hade varit de paket som säljs i butik, men jag orkade inte. Det hade säkert vägt runt ett kilo i alla fall...

Kom till Legoland!

1999 hade Resia precis lanserat sin webbsida, tidsenligt hopknopad med tables och de kompletterar med en annons om Danmark stora lockelse - LEGOLAND. Resia hjälper till med att fixa resan och deras slogan är den klockrena "nu åker vi".

Annonsen är sammansatt av West Art Reklambyrå.