Modeller från Airfix

Att bygga modeller har alltid varit stort och har kanske på senare decennier även accepterats i finrummen. Via sociala medier blir kreatörerna uppmärksammade på ett helt annat plan än tidigare. Airfix var - och är - en av de stora producenterna av modellsatser och den här annonsen visar på bredden av deras sortiment. Tre av de fyra elementen täcks in här: luft, vatten och mark.

Airfix - modellen du letar efter

1979 var fortfarande Airfix ett eget bolag, några år senare skulle det slukas av större bolag och sedan säljas vidare i omgångar, dock fortfarande med leksaks- och modellproduktionen intakt. Här är det spännande modeller som inte bara handlar om teknik och fart, såsom Honda och rymdfärjan Enterprise. Här kan man också få möjligheten att bygga en dinosaurie - och domherrar!

Fixa vinst med Airfix

Airfix grundades så tidigt som 1939 av en man vid namn Nicholas Kove. Ungefär 10 år senare fick han frågan från traktorföretaget Ferguson om han kunde ta fram en billig leksakstraktor som de kunde skänka som reklammaterial till sina återförsäljare och på den vägen är det. Ferguson tillät Airfix att producera och sälja kopior av deras traktorer och med tiden så utökades sortimentet med bilar, båtar, flygplan och allt möjligt. Företaget är än idag verksamt även om det sålts och köpts upp i ett par omgångar sedan 1980-talet.