Åke Skiölds teckningskurs

Det var ett tag sedan vi hörde något från Åke Skiöld här på Reklam Från Förr, men nu är det dags igen. Teckningskursen med Åke Skiöld som inspiratör och garantör har anor tillbaks till 1950-talet och i början fanns hans ansikte med i annonsen, men här har det fått ge plats åt de teckningar som synts i många av annonserna.

Ännu en version av Åke Skiölds teckningskurs

Teckningskursen med Åke Skiöld har ett otal annonser i olika format, och här är ytterligare en. Denna gången syns inte Åkes ansikte utan enbart hans namn står med i annonsen.

Teckningskursen med Åke Skiöld

Det märks att Åke Skiölds teckningskurs klarat sig decennium efter decennium, för det finns nästan lika många varianter på kursen som det finns decennier på ett århundrade. Den här är lite mer sliten än andra, men det beror ju också på tidningens skick som jag hämtat den från, men den har också mer text än bild än många av de andra annonserna.

Teckningskursen med Åke Skiöld

Ännu en variant av alla de annonser som teckningskursen ledd av Åke Skiöld fyllde seriemagasinen på 1900-talet. 15 brev med kursmaterial och möjlighet att skicka in sitt material till Åke för "betygssättning" och feedback. Inte illa.

Åke Skiölds hobbykurs i teckning

Åke Skiölds tecknarskola är en av de annonser som körts längst över decennierna på 1900-talet. 15 kursbrev samt möjligheten att få sina teckningar bedömda av Åke för bara 330 kronor plus porto. Det är inte illa, må jag säga.

Lär dig teckna... igen!

En annan version av Åke Skiöld tecknarskola. En annan variant, 12 år senare, kan du hitta här.

Lär dig teckna!

En klassisk reklam som nog alla har sett på ett eller annat sätt - Åke Skiölds tecknarskola.