bil

En reklambild med titeln Skadan fixas med Plastic Padding.

Min pappa använde Plastic Padding till att fixa mycket, och lukten av den är för mig så förknippat med småfixande här och var i hemmet. 

Plastic Padding är ett svenskt varumärke som grundades av Gösta Ericsson år 1956. Den första Plastic Paddingprodukten som lanserades på den svenska marknaden var spacklet Kemisk Metall. Varumärket Plastic Padding har sitt ursprung från produktens egenskaper; Plastic från ingrediensen polyester och Padding från dess förmåga att expandera samt fylla hål och sprickor. 

Läs mer om "Skadan fixas med Plastic Padding" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Bilar med kvalitet.

I skala 1:25 så sådde Polistil fröet inom mig att få äga de här häftiga bilarna. Med öppningsbara detaljer såsom baklucka, motorhuv och dörrar så var de perfekta att blanda in i leken med småfigurer av alla sorter. Om jag minns rätt så var dock priset lite högre på de här bilarna - inte så konstigt med tanke på att det behövs mer jobb för att göra alla detaljer - så det blev inte många sådana i presenter eller inköp via veckopengen...

Läs mer om "Bilar med kvalitet" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Enkelt att sätta ihop.

Hemma hade vi en grön veteranbil från Matchbox som jag försökte mig på att sätta ihop då och då. Det funkade inte. Antagligen hade jag inte tålamodet till att pyssla med modellbilar. 

Läs mer om "Enkelt att sätta ihop" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Corgi - inte bara bilar!.

Tillsammans med Hot Wheels och Majorette så är väl Corgi det leksaksmärke som jag förknippar med leksaksbilar allra mest. I sandlådan och i leksakslådan låg det en hög med leksaksbilar som fick vara med om alla möjliga äventyr.

Den vuxna versionen av mig, som skriver den här texten, är dock mer upphetsad av Läderlappens bil, Chitty Chitty Bang Bang samt Beatles gula u-båt! Tänk om man kunde hoppa tillbaks i tiden och säga till att det var de tre som mitt yngre jag skulle lägga veckopengen på...

Läs mer om "Corgi - inte bara bilar!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Hade du någon av de här?.

Corgi och Majorette var bilarna som jag lekte med när jag var liten. I sandlådan. På golvet. I bilen på väg till mormor. Detaljrika och påkostade, trots att priset inte var överdrivet högt. Av just dessa hade jag inga, men dubbeldäckarbussen hade ju varit störtskön att ha...

Läs mer om "Hade du någon av de här?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Volvo 245 i ministorlek!.

Oj vad man har lekt med sådana här leksakbilar. Gjort vägar i sandlådan eller sandhögen, åkt över lavbeprydda stenbumlingar i skog och på kust. Så mycket nostalgi är svårt att uppbringa på annat håll - i alla fall som man tar med leksaksbilar som minsta gemensamma nämnare.

Läs mer om "Volvo 245 i ministorlek!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Två olika fartstilar.

Corgi Toys var alltid av bra kvalitet, jag hade själv flera stycken som jag lekte med i sandlådan.

Läs mer om "Två olika fartstilar" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Polistil var kvalitet.

Det fanns leksaksbilar och leksaksbilar. Polistil var alltid av lite bättre kvalitet, det gick inte att komma undan.

Läs mer om "Polistil var kvalitet" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Sportbil med V4 i Lego!.

Oj vad jag ville ha den här. Kuggstångsstyrningen och de uppfällbara strålkastarna var så otroligt häftiga... Fick dock aldrig den... Men livet gick vidare ändå...

Läs mer om "Sportbil med V4 i Lego!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Bygg din egen bil.

Vem ville inte sitta och bygga ihop sina favoritbilar eller motorcyklar? Mycket limmande, fixande och målande. Underbart!

Läs mer om "Bygg din egen bil" och se liknande inlägg.

Pages