Skattkammarön - En klassiker!

I sommarnumret av Walt Disney's Serier så har de historien om Skattkammarön, där Jim Hawkins har huvudrollen i den klassiska historien Skattkammarön, skriven av Robert Louis Stevenson, här i Walt Disneys version. Tidningen Walt Disney's Serier hade ofta serieversioner av Disneys spelfilmer, men över åren så blev det mer och mer tecknade äventyr som upptog tidningens innehåll - ofta med en gemensam nämnare, t.ex. serier om Spökplumpen, om Pluto eller Knattarna.

Questron - Den interaktiva pennan

Questron är något så kul som en penna som gör ditt läsande interaktivt! Ungefär som Kalle Kunskap, fast med en riktig bok och en extrapryl vid sidan om.

Genom att läsa och svara på mer eller mindre enklare frågor i boken genom att placera pennan på textrutor med "ja", "nej", med siffror på eller färger så kunde pennan signalera genom lysdioder och ljud ifall man svarat rätt eller fel. Pedagogiskt och, med 1989 mått mätt, riktigt kul.

Walt Disneys Underbara Värld

Walt Disney har alltid gett ut många böcker med sina älskade sagor och illustrationer och den här serien är inget undantag. Och premien - ett Törnrosaslott - måste ju ha gett stora ögon på alla barn som läst eller känt till Disneys sagor.

Bokserien verkar ha fått ett ganska stort genomslag, det finns många böcker ute på andrahandsmarknaden på såväl Tradera som Bokbörsen och Blocket.

Allas vår Biggles

Jag läste aldrig personligen Biggles - inte vad jag kommer ihåg i alla fall - men min kära fader pratade varmt om Biggles. Flygplan, hjältar, krig - vad mer kan man önska sig?

Böckerna i annonsen publicerades i Röda Ramen-serien som gavs ut av Bonniers mellan 1969 och 1974.

Wahlströms klassiska böcker

Även om den första boken om detektiven Kitty kommit ut 7 år tidigare så lyser den med sin frånvaro på den här annonsen. Fast den verkar vara riktad mot lite yngre barn, så titlar som "Gummigutta och svarta hatten", "Trollstenen" och "SkrattMaja har sportlov" passar nog bättre för den yngre publiken.

Herren med långa näsan, Rabaldus, kommer från bokserien om häxan Gummigutta som äger ett hyreshus som är gjort av sötsaker. Rabaldus var portvakt i hyreshuset. Bokserien skrevs av Carsten Ström och gavs ut på 1950-talet, och översattes senare till såväl tyska som norska.

Pocketbåt

Någon annan som sett den här annonsen och som kollat vilka pocketar man läst av de som utgör skrovet på den här helt underbara båten?