bok

En reklambild med titeln Evas Kalender är en klassiker som heter duga.

Evas Kalender är en tips- och tricksbok som många har minnen av. Färgscheman, mönster på väskor och tygpåsar, onödigt vetande om allt möjligt, recept, intressanta artiklar och frågor och svar om relationer. Semic vet att det är en säker storsäljare i julhandeln, likadant som med Mina Vänner-boken som visas upp här.

Läs mer om "Evas Kalender är en klassiker som heter duga" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Walt Disneys Underbara Värld.

Walt Disney har alltid gett ut många böcker med sina älskade sagor och illustrationer och den här serien är inget undantag. Och premien - ett Törnrosaslott - måste ju ha gett stora ögon på alla barn som läst eller känt till Disneys sagor.

Bokserien verkar ha fått ett ganska stort genomslag, det finns många böcker ute på andrahandsmarknaden på såväl Tradera som Bokbörsen och Blocket.

Läs mer om "Walt Disneys Underbara Värld" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Allas vår Biggles.

Jag läste aldrig personligen Biggles - inte vad jag kommer ihåg i alla fall - men min kära fader pratade varmt om Biggles. Flygplan, hjältar, krig - vad mer kan man önska sig?

Läs mer om "Allas vår Biggles" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Wahlströms klassiska böcker.

Även om den första boken om detektiven Kitty kommit ut 7 år tidigare så lyser den med sin frånvaro på den här annonsen. Fast den verkar vara riktad mot lite yngre barn, så titlar som "Gummigutta och svarta hatten", "Trollstenen" och "SkrattMaja har sportlov" passar nog bättre för den yngre publiken.

Herren med långa näsan, Rabaldus, kommer från bokserien om häxan Gummigutta som äger ett hyreshus som är gjort av sötsaker. Rabaldus var portvakt i hyreshuset. Bokserien skrevs av Carsten Ström och gavs ut på 1950-talet, och översattes senare till såväl tyska som norska.

Läs mer om "Wahlströms klassiska böcker" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Trolla med Musse.

Alla vill bli en trollkarl, och Musse Pigg har tränat ganska mycket i filmen Fantasia så vem är bättre att lära ut sånt än han!

Läs mer om "Trolla med Musse" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Pocketbåt.

Någon annan som sett den här annonsen och som kollat vilka pocketar man läst av de som utgör skrovet på den här helt underbara båten?

Läs mer om "Pocketbåt" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Wahlströms bokklubb.

Mina systrar var med i den här klubben och jämrar vad de fick böcker...

Läs mer om "Wahlströms bokklubb" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Höstens nyheter - på CD och kassett!.

Anders Lundin - innan Allsång på Skansen. På kassett. Kan det bli bättre?

Läs mer om "Höstens nyheter - på CD och kassett!" och se liknande inlägg.