Favoriter på musikkassett

Jo, här finns det verkligen favoriter att välja emellan - Alf, Bumbibjörnarna, Pongo eller Djungelboken. 1988 var jag lite för gammal för musiksagor, men hade jag varit några år yngre så hade det här nog varit en annons som legat till grund för önskelistor inför såväl födelsedag som julafton.

Alf som detektiv och Bumbi-Björnarnas trollformel!

Åh, dessa musiksagor, som man lyssnat på dem, om och om igen, i all evighet. Här är det rymdfararen Alf och Disneys Bumbi-Björnarna som har fått några historier utgivna i bok- och kassettform. Alf som detektiv vore intressant att lyssna på... och tack vare internet och YouTube så går ju det!

Musiksagor från Disney-klassiker

Musiksagor har en lång historia, från att ha getts ut på skiva (singelformat fast med 33 varv i stället för 45) till kassett och sedan till CD-skiva. Exakt hur marknaden ser ut 2021 vet jag inte, men har inte sett annonser för liknande produkter på länge. Mest troligt har streaming i alla dess former konkurrerat ut det här formatet av underhållning. 1988 var dock musiksagor på kassett en stor sak och här är det fyra kända historier eller ramberättelser som ges ut.