corgi toys

En reklambild med titeln Mmmm Massey Fergusson!.

Bonnasonen i mig spinner som en katt när jag ser den här reklamen, inte bara för att det är en klassiskt Massey Fergusson som avbildas - en av de traktorer som vi hade på gården jag växte upp på - utan det är också några av de leksaker som jag lekte med i sandhögen. Jo, sandhög, inte sandlåda. Eftersom det alltid fanns ett behov av sand på vår gård - för att gjuta något, eller bättra på något, eller grunda för något - så fanns det alltid en stor sandhög som jag kunde leka i. Visst medförde det att någon av mina leksaker försvann in i cementblandaren och nu ligger nergjuten i ladugården, eller i verkstan, men vad gör det om hundra år...?

Läs mer om "Mmmm Massey Fergusson!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Corgi - inte bara bilar!.

Tillsammans med Hot Wheels och Majorette så är väl Corgi det leksaksmärke som jag förknippar med leksaksbilar allra mest. I sandlådan och i leksakslådan låg det en hög med leksaksbilar som fick vara med om alla möjliga äventyr.

Den vuxna versionen av mig, som skriver den här texten, är dock mer upphetsad av Läderlappens bil, Chitty Chitty Bang Bang samt Beatles gula u-båt! Tänk om man kunde hoppa tillbaks i tiden och säga till att det var de tre som mitt yngre jag skulle lägga veckopengen på...

Läs mer om "Corgi - inte bara bilar!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Hade du någon av de här?.

Corgi och Majorette var bilarna som jag lekte med när jag var liten. I sandlådan. På golvet. I bilen på väg till mormor. Detaljrika och påkostade, trots att priset inte var överdrivet högt. Av just dessa hade jag inga, men dubbeldäckarbussen hade ju varit störtskön att ha...

Läs mer om "Hade du någon av de här?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Två olika fartstilar.

Corgi Toys var alltid av bra kvalitet, jag hade själv flera stycken som jag lekte med i sandlådan.

Läs mer om "Två olika fartstilar" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Corgi Toys.

Experimentbilen Chevrolet Astro 1 är verkligen en bil jag hade velat ha idag. Lågfriktionshjul, uppfällbar kaross - och två passagerare.

Läs mer om "Corgi Toys" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Åk på semester.

Soltak. Glöm inte att det finns soltak!

Läs mer om "Åk på semester" och se liknande inlägg.