Lek nu! På studs!

Corgi är för mig mest känt som varumärke för leksaksbilar, men det visar sig via den här annonsen att de också tog fram en av de roligaste leksakerna som jag fick uppleva i min barndom - Happy Hopper (eller Space Hopper som den också kallats).

Corgi Rockets upphäver tyngdlagen

Ibland känns det som att den enda reklamen som syntes på 1960- och 1970-talet i Kalle Anka var reklam för leksaksbilar. Corgi, Husky och Matchbox var väldigt dominerande bland tidningarnas annonser. Därför kommer här ännu en. Detta är ett av Corgis varumärken - Corgi Rockets, de bilar som var framtagna för att susa fram i Corgis racerbanor med vägar av plast.

Vad sägs om att äga en Lunar Bug?

En Bentley från Corgi Toys i all ära, men den stora behållningen från den här annonsen är ju den hel-coola Lunar Bug, som är så stor att den kan härbärgera en bil från två andra produktlinjer hos Corgi - Corgi Juniors och Corgi Rockets. Dock förstår jag inte vingarna, de kan ju inte tillföra så mycket funktionalitet på månen - fast å andra sidan blir det kanske lättare att föreställa sig att bilen kan flyga, när man leker med den på jorden... 🤷‍♂️

CorgiToys julparad

Är det jul så är det jul. Då slår man på stort, och här visar CorgiToys upp några riktigt fina grejer. En Concorde - som julen 1969 när den här annonsen kördes fortfarande hade sju år kvar till sin premiär som passagerarplan - och en brandbil av modell större. Whizzwheels kallas de modeller med lågfriktionshjul,  där en av dem ser riktigt futuristisk ut. Att få något från den här annonsen under granen hade nog gjort vilken unge som helst glad.

Corgi Cubs - för de yngre barnen

Corgi har tillverkat leksaksbilar sedan 1956 och här, drygt 20 år in i dess historia, lanserar de Corgi Cubs - bilar för den yngre generationen, alltså mindre barn. Från bilderna att döma är det mer generella bilar och inte licenstillverkade bilar från filmer som hört till Corgis storsäljare genom åren. Men vad spelar det för roll om det är en lastbil i grälla färger - det kan i barnens ögon blir Läderlappens coola bil eller en Aston Martin som James Bond sitter bakom ratten i.

Corgi Toys - För hårda tag

Så coola bilar! Och pedagogiskt framställt. Bärgningsbilen kan du använda när dina andra Corgi-bilar "gått sönder". Coolast här är väl ändå sportbilen. Du får inte bara en skidåkare och en kälkåkare med i paketet utan möjligheten att fälla baksätet i bilen genom ett väl dolt kugghjul invid ena bakhjulet. Snyggt, fint och rejält.

Rejsa med Carlsberg och Corgi

Vad får du om du köper en Fiat, en racerbåt och en Land Rover? Antagligen hål i plånboken, eller ett tomt bankkonto. Fast om du hade köpt de här i slutet av 1970-talet när de var nyheter och inte lekt med dem så hade det kanske varit tvärtom - då hade samlarna stått i rad för att betala dig dyra pengar. Kanske. Coola var de i alla fall. Och är. Fortfarande.

Snygga Londonbilar

Häromdagen klankade jag ner på en tecknad annons från Tenson, som jag tyckte var otroligt dåligt målad. Här är det precis tvärtom. Där andra annonser från Corgi oftast är fotografier på uppställda fordon, så är denna målad - och det på ett underbart sätt. Verklighetstroget och snyggt. Det är så här som illustrerade annonser ska vara!

Coolaste traktortillbehöret nånsin

Som barn vill man ju ofta leka det som ens föräldrar gör. Är pappa telefonförsäljare så sitter man dagarna i ända och pladdrar med sin leksakstelefon. Är mamma polis så vill man leka polis. Kanske.⁠

Mmmm Massey Fergusson!

Bonnasonen i mig spinner som en katt när jag ser den här reklamen, inte bara för att det är en klassiskt Massey Fergusson som avbildas - en av de traktorer som vi hade på gården jag växte upp på - utan det är också några av de leksaker som jag lekte med i sandhögen. Jo, sandhög, inte sandlåda. Eftersom det alltid fanns ett behov av sand på vår gård - för att gjuta något, eller bättra på något, eller grunda för något - så fanns det alltid en stor sandhög som jag kunde leka i.