disney

En reklambild med titeln Spela SEGA!.

Vilken falang tillhörde du? Nintendo eller SEGA? Själv var jag en Nintendo-nörd, men visst var 16-bitarsmaskinen med Castle of Illusion lockande... 

Extra kul med ett 020-nummer för att höra senaste SEGA-nytt. Kostar bara som ett lokalsamtal...

Läs mer om "Spela SEGA!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln En klassiker!.

Disneys Pinocchio är en av de bästa klassiska filmerna från animeringsstudion och samtidigt en av de filmer som skrämde mig halvt från vettet när jag var liten. Minns att jag hade en dockteater, som antagligen kom med Kalle Ankas tidningar, där man kunde spela upp scener från filmen. High tech på den tiden, och kul tidsfördriv.

Stort tack till Jonathan Johansson som skickade in bilden med all information om tidningen den kom ifrån.

Läs mer om "En klassiker!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Walt Disneys Underbara Värld.

Walt Disney har alltid gett ut många böcker med sina älskade sagor och illustrationer och den här serien är inget undantag. Och premien - ett Törnrosaslott - måste ju ha gett stora ögon på alla barn som läst eller känt till Disneys sagor.

Bokserien verkar ha fått ett ganska stort genomslag, det finns många böcker ute på andrahandsmarknaden på såväl Tradera som Bokbörsen och Blocket.

Läs mer om "Walt Disneys Underbara Värld" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Pussel till max med Disney och Euro Disney.

Att EuroDisney öppnade 1992 var en stor nyhet, det var den andra parken som öppnade utanför USA (den första var i Tokyo 1983). Det rådde Disney-feber på många håll och återförsäljare av allehanda ting försökte haka på manin.

Kärnan har länge salufört pussel och pyssel med Disney, så nu vädrade de säkert morgonluft med parkens öppnande.

Namnet på parken var ursprungligen Euro Disney Resort, 1993 bytte de till Euro Disney Resort Paris och bara ett halvår senare så kom det namn som parken har idag - Disneyland Paris.

Läs mer om "Pussel till max med Disney och Euro Disney" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Sängknoppar och kvastskaft!.

Gamla goda Sängknoppar och kvastskaft! En av mina favoritfilmer genom tiderna. Filmmusiken och historien är helt underbara. Minns att jag fick spelat in den här hos grannen som hade parabolantenn, och sedan såg jag sönder VHS-bandet.

Sängknoppar och kvastskaft var den sista Disneyfilmen som lanserades innan Walt Disneys bror Roy E. Disney avled. Han gick ur tiden en vecka efter biopremiären. Filmen jämförs ofta med Mary Poppins, och det finns många gemensamma nämnare. David Tomlinson, som spelar Emelius Browne är med i båda filmerna, skådespelaren Reginald Owen (i sin sista filmroll) likaså. Sångerna skrev av The Sherman Brothers, Robert Stevenson regisserade, art director var Peter Ellenshaw och Irwin Kostal såg till att musiken och framförandet blev bra.

Läs mer om "Sängknoppar och kvastskaft!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Aristocats!.

Aristocats! Favoritfilmen nummer ett! Hittad i, passande nog, en Kalle Anka-tidning. Tänk er alla de kändisar som gav sina röster till den här filmen - nu nog mest bortglömda, men då! Ojojoj...

Lite (o)intressant vetande: För att fånga så mycket av den franska atmosfären så tillfrågades Maurice Chevalier om han kunde tänka sig att sjunga titelsången. Legendariska Richard Sherman (en del av Sherman Brothers som ligger bakom manuset till filmen) härmade Maurice, spelade in det och skickade inspelningen till Chevalier. Maurice tackade ja på direkten, trots att han sedan tidigare sagt att han numera är pensionerad. Han sjöng in sången och det blev en succé och en klassiker.

Läs mer om "Aristocats!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Kassett såklart!.

Disneysagor på kassett! Finns det något mer nostalgifyllt? Jag minns hur jag låg i mina föräldrars husvagn på Johannesviks camping på västkusten, med min nyfådda freestyle och lyssnade på Disneysagor, Tintin och Scooby Doo. Underbara minnen!

Läs mer om "Kassett såklart!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Har du läst alla?.

Här är några personliga favoriter får jag säga - albumen som lästes om och om igen, till slut så slitna och ihoptejpade att de knappt gick att läsa längre. 20 år senare har tejpen blött igenom pappret så det har blivit genomskinligt och albumen är fortfarande omöjliga att läsa - och stört omöjliga att slänga bort.

Läs mer om "Har du läst alla?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Piggt lördagsgodis.

Lördagsgodis är en institution som är svår att rubba. Vi har sett många varianter av lördagsgodispåsen - och här är ännu en. Ingen jag kommer ihåg, men som sagt så har det passerat många varianter under åren.

Läs mer om "Piggt lördagsgodis" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Res in i framtiden med Statoil.

Lite intressant tävling - rita hur framtiden ser ut. Det är inte annat än att man funderar på hur tävlingsbidragen såg ut. Synd att internet inte fanns för gemene man på den tiden, då hade man kanske kunnat lägga upp det som en hel webbplats och sedan tittat på det 30 år senare...

Läs mer om "Res in i framtiden med Statoil" och se liknande inlägg.

Pages