Favoriter på musikkassett

Jo, här finns det verkligen favoriter att välja emellan - Alf, Bumbibjörnarna, Pongo eller Djungelboken. 1988 var jag lite för gammal för musiksagor, men hade jag varit några år yngre så hade det här nog varit en annons som legat till grund för önskelistor inför såväl födelsedag som julafton.

Kalle Ankas sommarlov

Sommarlov var synonymt med serieläsning när jag var ung (och är i viss mån fortfarande trots att jag är snart 50 bast). Kalle Anka, Fantomen, Fix & Foxi, jag slukade allt jag kunde komma över. Disneys lite tjockare sommarvolym med namnet "Kalle Ankas Sommarlov" var några av de titlar som jag drog igenom, dock inte just den här eftersom den kom ut några år innan jag ens föddes. Men jag har än idag ett par Kalle Ankas Sommarlov kvar som ligger i närheten av toalettstolen, och därför bläddras i lite då och då.

Vinn skivor med Farbror Joakim

Pockettidningen Farbror Joakim gör reklam för en tävling där superdupermiljardären Joakim hostar upp hela 1000 kronor och ska köpa LP-skivor för hela slanten. Nåja, man förstår väl att det inte är den riktiga Farbror Joakim som gör det (han skulle aldrig ge bort 1000 på en dylik tävling) utan det är redaktionen bakom seriepocketen. Undras om någon som ser den här annonsen var med och vann en LP-skiva, och i så fall vad det blev för skiva...

Alf som detektiv och Bumbi-Björnarnas trollformel!

Åh, dessa musiksagor, som man lyssnat på dem, om och om igen, i all evighet. Här är det rymdfararen Alf och Disneys Bumbi-Björnarna som har fått några historier utgivna i bok- och kassettform. Alf som detektiv vore intressant att lyssna på... och tack vare internet och YouTube så går ju det!

Fazers nya godheter

Fazer slår på stort med sin Disney-licens och produktlinjen blir lång: Kalles fruktskum med apelsin- och hallonsmak, Kalles frukttuggisar med apelsin-, hallon- och päronsmak, Kalles Fruktgelé med apelsin-, hallon- och päronsmak, Kalles tabletter med fruktsmak, Plutos klubba med kolasmak, Musses klubba med lakritssmak (personlig favorit i den här gruppen), Kalles klubba med jordgubbssmak och Långbens tabletter med fruktsmak. Allt är gott hos Fazer!

Vill du ha mer Kalle Anka? OK!

Ja, säga vad man vill om Disney och deras figurer, men ont om historier med dem är det i alla fall inte. Som om Kalle Anka & C:o samt Musse Pigg & C:o inte vore nog, så var Kalle Anka ytterligare ett komplement. 36 nummer gavs ut mellan 1977 och 1980 innan tidningen lades i malpåse fram till 2010 så tidning med samma namn började ges ut igen.

Mickey-skor!

Dojjor med Disney-motiv, och i det här fallet, Musse Pigg, därav titeln på produkterna - Mickey. Enkla sommarskor verkar det vara i den här annonsen, vilket stämmer överens med att annonsen bland annat kördes i Musse Pigg-tidningen nr 5-6, vilket är maj/juni månad det aktuella året 1992.

Skorna distribuerades av firma Ericson & Saether AB, en firma som grundades några år tidigare och som fortfarande är verksam inom sko-skrået. Varumärket Disney verkar dock inte finns med längre, men Moomin och School är två kända märken som kopplad ihop med firman år 2022.

Långben som Farao

På ett humoristiskt sätt så beskrivs olika historiska personer genom Disney-ögat med Långben i huvudrollen. Da Vinci, Marco Polo, Gutenberg - listan är inte jättelång, det kom "bara" 14 album, och här är det Långben i rollen som Farao som visas upp. Ett riktigt bra album som varmt kan rekommenderas. Om du hittar den på en loppis någonstans så slå till!

Nya musiksagor från Walt Disney!

Musikssagor är en stabil grund av min uppväxt, och säkerligen många andras också. Åtskilliga Disney-historier och liknande har man lyssnat på och när plinget kom så vände man blad (ett ljud som jag återanvänt i min podd Voffor Då Då). Här är det unge Mimmi Pigg, Nalle Puh, och Piff och Puff med Räddningspatrullen som det lockas med. "När du hör det här ljudet är det dags att vända blad..."