Tony Tiger i TV

Tre gånger katter i TV - med människor som tittar på TV. Allt kan hända i reklamens värld, tydligen. Kattmannen lurar till sig det hemliga receptet från Tony Tiger, men Tony agerar snabbt och stoppar honom. Dumt av Tony att ta med det hemliga receptet till TV-studion kan jag cyniskt tycka, och Tony kompis är verkligen den sämsta sidekicken någonsin. Hen ser att det är Kattmannen redan i tredje rutan men säger inget till Tony. Anar man kanske dubbelspel?

Sussi är på dåligt humor

Ibland hittar man annonser där man kan se att man återanvänt vissa bitar från gamla annonser. Foton går igen, man byter ut bakgrunden, man återanvänder en gammal tävlings färg och form men sätter annan text och så vidare och så vidare. Den här annonsen är dock nästan en kopia på en annons som jag publicerat tidigare, men som ändå är en nyproduktion.

Töm en leksaksaffär

Snacka om alla barns allra högsta dröm - att tömma en leksaksaffär. Fast det var ju inte riktigt så. Precis som liknande tävlingar ända fram i våra dagar så finns det ju en begränsning. Här är det den allra enklast - du får bara "tömma affären" på det som du kan bära med dig ut. Det står inte uttrycklingen, men det handlar säkerligen om en enda vända. Gå in, plocka på dig det du vill ha, och gå ut. Klappat och klart. Men ändå, vilken chans.

Baskettigern Tony med sina Frost Flakes

Serierna med Tony Tiger måste varit ett lyckokast för Kellogg's då de strösslade med olika annonser under många långa år, inte bara med Tony Tiger utan även grodan Smacks och de små tomtarna Snap, Crackle & Pop för flingvarianten Rice Crispies.

Dav dav säger papegojorna i Australien

Annonserna för Frost Flakes med Tony Tiger i huvudrollen hör till de mer vanliga i så väl serietidningar som här på sajten. Den här serieannonsen är lite speciell, inte bara för att Tony den här gången beger sig till Australien utan för att det verkar ha smugit sig in en detalj från annonsens original som kommer från Danmark. Även om copyn - texten i annonsen - är på svenska så har en sak missats. Papegojorna säger "dav dav" som är "hej" eller "hallå" på danska. En ledtråd till att annonsen för Frost Flakes användes inte bara i Sverige utan i våra grannländer.

Är en större tallrik verkligen lösningen?

Grodan Smack tycker nog att han är riktigt listig, att han kommer på att att en större tallrik kan ju lösa mängden Smacks som hen får äta om dagen. Obstinat och jobbig är andra adjektiv som skulle kunna passa på'n...

Sussi är en riktig sömntuta

Tänk att vakna till ljudet av flingor - sover du bra eller dåligt då? Eller är du på pavlovskt vis betingad att vakna av ljudet. I så fall finns det risk att du blivit experimenterad på.

Texten i annonsen är ju i alla fall helylle: "Och så innehåller Rice Crispies proteiner, vitaminer och järn..... det gillar mamma och pappa."

Det klassiska bananskalet

Tony Tiger är klumpedunsen som vi alla älskar i de här annonserna i serieformat. Tidigare har han bestigit berg, rest till Egypten, sportat och massa andra saker. I den här, av mig icke tidigare skådad, annonsen är agerar han servitör på en nyöppnad restaurang för barn. Såklart är han lite slarvig, och råkar därför illa ut. Såklart. Sån är ju Tony!

Trolla & trixa vidare med Snap, Crackle och Pop

Snap, Crackle och Pop fortsätter sin eriksgata genom svenska serietidningar med sitt trolleri och trixeri. Där vi i en annan annons fick se en uppvisning på klassisk fysik och viktbalansering så kan väl detta närmare ses som en uppvisning i hur ljud färdas. Trevligt med fysik, men jag är tveksam till att dagens uppkopplade ungdomar skulle ta sig tid att knyta bordsbestick i sytråd för att höra hemmagjorda kyrkklockor...

Se upp i trafiken med Kulfras

Kulan och Frasse lär ut hur man ska bete sig i trafiken. Klokt och bra koncept. Några lektioner syntes i reklamsammanhang på serietidningar, de andra kunde man hitta på baksidan av frukostflingepaketen.