Tony i vilda västern

Det blir platt fall för Kattmannen när han återigen försöker stjäla det hemliga receptet till Kellogg's Frost Flakes. Tony Tiger är honom snabbt på spåren och får hjälp av ödet när Kattmannen tvärsvänger vid ett stup och Tony faller ner för det. Lyckligtvis landar Tony på Kattmannen, som på något mirakulöst sätt kommit ner, och befinner sig nedanför stupet. Nåja, logik kanske inte behövs i Kellogg's reklamvärld... 🤷‍♂️

Kellogg's Chokla' puffar

Redan på 60-talet fanns det godis-inspirerade frukostflingor från Kellogg's, och den här annonsen från 1968 visar den svenska varianten av Cocoa Krispies som Kellogg's lanserade i USA 1958. Produkten Chokla' puffar finns numera under namnet Coco Pops, och även om apan är med fortfarande så har den fått ett lite modernare utseende.

Den uppblåsbara elefanten Snabo verkar vara ett riktigt kap. För knappa tian (och två elefantmärken från två flingpaket) får du en uppblåsbar vän som är gott och väl en meter stor.

Tony Tiger på hal is

Tony är spontan, det är bra det. I denna seriereklam, där hans olyckliga äventyr aldrig tycks sina, är den skridskoåkning som står i centrum. Trots att han läser på så verkar han ha hoppat över kapitlet som handlar om hur man stannar på skridskor - en nog så svår sak att lära sig.

Smacks för alla!

Luriga grodan Smacks har alltid en lösning på sina problem. Givmildhet är A och O här, och när flingorna tar slut har Smacks ett extra paket med sina frukostflingor i mössan! Tänka sig...

Tony Tiger möter Nessie

Tony Tiger är alltid ute på roliga irrfärder och den här gången befinner han sig i Skottland, intill sjön Loch Ness, där han bestämmer sig för att spela lite säckpipa innan frukost. Det tycker dock inte Nessie, Loch Ness-monstret, om, och dyker upp och skrämmer slaget på stackars Tony. Dock löser sig ju allt när Nessie bjuds på Frost Flakes till frukost, och sedan kan säkert Tony spela säckpipa hela dagen om han vill.

Tony Tiger i TV

Tre gånger katter i TV - med människor som tittar på TV. Allt kan hända i reklamens värld, tydligen. Kattmannen lurar till sig det hemliga receptet från Tony Tiger, men Tony agerar snabbt och stoppar honom. Dumt av Tony att ta med det hemliga receptet till TV-studion kan jag cyniskt tycka, och Tony kompis är verkligen den sämsta sidekicken någonsin. Hen ser att det är Kattmannen redan i tredje rutan men säger inget till Tony. Anar man kanske dubbelspel?

Sussi är på dåligt humor

Ibland hittar man annonser där man kan se att man återanvänt vissa bitar från gamla annonser. Foton går igen, man byter ut bakgrunden, man återanvänder en gammal tävlings färg och form men sätter annan text och så vidare och så vidare. Den här annonsen är dock nästan en kopia på en annons som jag publicerat tidigare, men som ändå är en nyproduktion.

Töm en leksaksaffär

Snacka om alla barns allra högsta dröm - att tömma en leksaksaffär. Fast det var ju inte riktigt så. Precis som liknande tävlingar ända fram i våra dagar så finns det ju en begränsning. Här är det den allra enklast - du får bara "tömma affären" på det som du kan bära med dig ut. Det står inte uttrycklingen, men det handlar säkerligen om en enda vända. Gå in, plocka på dig det du vill ha, och gå ut. Klappat och klart. Men ändå, vilken chans.

Baskettigern Tony med sina Frost Flakes

Serierna med Tony Tiger måste varit ett lyckokast för Kellogg's då de strösslade med olika annonser under många långa år, inte bara med Tony Tiger utan även grodan Smacks och de små tomtarna Snap, Crackle & Pop för flingvarianten Rice Crispies.