Tony Tiger tävlingspaddlar

Seriereklamen med Tony Tiger verkar det inte finnas någon ände på, men så kördes de ju under större delen av både 1980- och -90-talet. Här en lite modernare stil på Tony och seriestrippen, där Tony och en GRRR-sägande tjej tävlingspaddlar med några killar - som så klart drar det kortare strået eftersom de inte startar med att dopa sig... eller... jag menar, startar med att äta Kellogg's Frosties...

Tony Tigers racerlopp

Tony Tiger finns då med i alla möjliga sammanhang, så varför inte som starter i ett lådbilslopp av större magnitud? Som vanligt råkar han illa ut, eller förstår någonting, och den här gången lyckas han på något sätt stå i vägen för alla lådbilarna - antar att han helt enkelt knatade ut på banan - och lyckas bli överkörd.

Surfs up, Tony Tiger!

En något modernare ritad Tony Tiger kör sitt mantra: "Kellogg's Frosties smakar grreat!" Här är det beach 1989 som gäller och vindsurfning som är det coola. Killar som utmanar mindre coola killen, som i sin tur får hjälp av Tony Tiger och Frosties. I en alternativ tidslinje eller möjligtvis en mörkare parallell dimension hade Tony Tiger bara ätit upp de obstinata surf-killarna, så hade det varit bra med det...

Klipp och flyg med Tony Tiger

Pyssel och knåp har alltid varit ett bra sätt att sälja prylar på, och frukostflingor är väl inget undantag. Det kan ju vara ett sätt att övertyga mamma eller pappa att köpa just den däringa flingan som du vill ha, men som i vanliga fall är lite för sockrig för föräldrarnas ögon och plånbok. Här är det Tony Tigers Frosties som ger dig möjligheten att klippa ut en del av kartongen och få ett flygande farkost för att förgylla sensommaren med. 

Tony Tiger på safari

Kattmannen är i farten igen, den här gången med en snajsig plan så han ska kunna stjäla det hemliga receptet på Frosties. Som tur är så är finns det ett hål i planen och Kattmannen råkar illa ut i stället för Tony Tiger.

Köp pingvinen Isidor!

Frost flingor anno 1967 känns nästan som ett Kinder-ägg. Godis, överraskning och leksak! De sockriga frostflingornas (godiset) paket innehöll nämligen denna period byggmodeller (överraskning och leksak) som man kunde montera själv på ett lätt sätt och sedan leka med. Det var en uppsjö av modeller om man ser på den fint illustrerade annonsen.

Tigern Tony trollar

Tony Tiger fick huvudrollen i många seriebaserade annonser, men jag undrar om inte denna är den sämsta av dem alla. Dåligt tecknad och dålig story, även om jag naturligtvis förstår att den bara är till för att lyfta fram att Kellogg's Frost Flakes nu har bytt namn och heter Frosties i stället.

Vi skriver 1986 och eftersom annonsen är inscannad från nummer 9 av tidningen Blondie - som utkom med 12 nummer per år - torde denna annons körts i september månad. Kanske skedde namnbytet under sommaren för att få en skjuts i och med skolstarten...?

Jag heter Hoppsan!

Uppblåsbara Hoppsan är över en meter stor, och kan köpas förmånligt genom en beställningskupong i Kellogg's frukostflingepaket. För ynka nie å femti så skulle jag säga att det är ett ganska bra köp för en sådan leksak. Kul också att konkurrenten OTAs Kalaspuffar får lite mothugg med Kellogg's variant Honungspuffar. Fast vi vet ju, nu med facit i hand, vem som gick vinnande ur den striden under 1900-talet.

Kängurun Hoppsan fick en "uppföljare" några år senare med elefanten Snabo, också uppblåsbar och relativt billig.