frukost

En reklambild med titeln Kinapuffar till frukost?.

Det är ju inte riktigt som godiset Kinapuffar, men inte långt ifrån. Coco Pops påminner ganska rejält om det. Det verkar som reklamen med rimmet fick fäste eftersom Coco Pops fortfarande finns i våra hyllor.

Läs mer om "Kinapuffar till frukost?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Det tycker mamma och pappa om!.

Påhittigt minsann - koppla dina freestylehörlurar till paketet med Rice Krispies och hör hur de låter - Snap! Crackle! Pop!

Och insäljningstexten för mamma och pappa sen då: Innehåller bara 3 g socker per 30 g portion! Fast vem äter bara 30 g Rice Krispies till frukost egentligen....

Läs mer om "Det tycker mamma och pappa om!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Tony pröver på stand-volley.

Under 1980-talet kördes det åskilliga annonser i serie-form med Tony Tiger, och det fortsatte in på 1990-talet. Här märks en annan form på Tony Tiger, och i samma veva gjordes även formen och utseende på flingpaketet om. Inget vara väl för evigt kan man sammanfatta det med, och extra kul är det ju att det är en tjej som får spela huvudrollen bredvid Tony här - i jämlikhetens namn.

Läs mer om "Tony pröver på stand-volley" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Kulan och Frasse och djungelfrukosten.

Kulan och Frasse togs fram av Marabou i samma veva som Fem myror är fler än fyra elefanter, vilket syns ganska bra på formgivning av såväl elefanter som frukostflingekartongen. Här är det en djungelfrukost som dukas upp - vilket får mig att undra om alla de sex sädesslagen som produkten innehåller (vete, havre, råg, majs, ris och korn) går att hitta i djungeln....

Läs mer om "Kulan och Frasse och djungelfrukosten" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Smacks lurar lättlurade barn.

Grodan Smacks är smart, men barnen han bor ihop med är inte lika smarta. De luras lätt av att han ställer fram klockan. Hur kan de undgå att märka att ingen tid har förflutit, de borde ju vara lika trötta... Nåja, psykologi på hög nivå antar jag...

Läs mer om "Smacks lurar lättlurade barn" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Tävla om pengar eller rymdskepp!.

Här ges barnen chansen att vinna ett coolt rymdskepp. Som man kan fylla med leksaker för 2250 kronor. Eller så kan man få hela summan insatt på sin bankbok! Gissa vad föräldrarna nog hade velat att barnen skulle göra, och vad som egentligen skedde...? 

Läs mer om "Tävla om pengar eller rymdskepp!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Stackars Tony....

Tony Tiger var med länge i pressen som talestiger för Kelloggs Frost Flakes. Det hade kunnat vara den sista serien (fast det är det inte - se listan) eftersom vi faktiskt aldrig ser honom bli upptinad igen...

Läs mer om "Stackars Tony..." och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Kellogs SMACKS - innan grodan.

Kellogg's SMACKS har bevisligen inte haft en groda på framsidan i hela dess karriär - här är det en clown som försöker kränga frukostflingor. Hen gjorde nog ett bra jobb eftersom SMACKS fortfarande finns kvar.

Läs mer om "Kellogs SMACKS - innan grodan" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Tony Tiger i Kina.

Är det ingen som reagerar på kontinuiteten i den här serien? Hur i hela världen fick Tony fram sina flingor som efterrätt när han är på andra sidan jorden?

En nästan identiskt annons kan ses på den här sidan.

Läs mer om "Tony Tiger i Kina" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Vågar du inte? Käka Frosties!.

Tony Tigers frukostflingor ger dig tydligen inte bara en bra start på dagen - du får också mer mod. Hur annars kan man förklara den här serien...?

Läs mer om "Vågar du inte? Käka Frosties!" och se liknande inlägg.

Pages