gb

En reklambild med titeln Köp glass från den läskiga clownen!.

Kom och köp! Kom och köp! Kör glass av Mr Läskig Clown!

Det är ett under att GB sålde några glassar 1972 med den här reklamen. Min teori är ju att Stephen King såg den här annonsen och andra GB-annonser från samma tidsera och fick uppslaget till clownen Pennywise, monstret från romanen "Det" som kom ett decennium senare. Men, det är bara min teori.

En nyhet 1972 var Sandwich, en klassiker som står sig än i dag. Då kostade den 1 krona. Andra glassar som går att hitta än idag, 2019, är Päronpinne (även om den heter Päronsplit nu) och Piggeln. Dock överlevde inte Piggelin med apelsinsmak (den röda förpackningen) till året därpå utan ersattes då med Piggeln med citronsmak. Den blev inte heller någon succé och försvann från GBs sortiment två år senare.

Läs mer om "Köp glass från den läskiga clownen!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Big Top!.

Big Top, en av glassnyheterna från GB Glace 1980, en glass som höll i sig i 3 år innan den vidareutvecklades till Tip Top. Annonserna som förde fram nyheten till allmänna skaran glassätare hade ett USA-tema, som synes ovan.

Läs mer om "Big Top!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Vilken combo!.

Samannonsering när den är som bäst - och som mest nostalgisk! GB Glaces Big Pack Soft med två liter glass, och Marabous chokladsås med namnet Ohoj. Det är många somrar och kalas som förgyllts av den här kombinationen, må jag säga.

Läs mer om "Vilken combo!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln 1979 års startlista hos GB.

Varje år kommer det en sommar och lika synonym med sommaren är startlistan från GB - årets nyheter. Här är det 1979 års glassnyheter som lyfts fram.

Detta året har de också slagit på stort och erbjuder en drake (inte en levande utan en sådan i snöre) samt en discokassett, som man kan skicka efter. På kassetten kunde man höra Arthur Ringart, för många känd från Lilla Sportspegeln (och andra sportevenemang såklart), köra lite mellansnack mellan låtarna på kassetten. Låtar som YMCA, I'm every woman, Chiqitita, Radio radio, Hit me with your rhytm stick och Rama lama ding dong fanns med på kassetten.

Läs mer om "1979 års startlista hos GB" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Glassen Dennis.

Ingen glass som jag kommer ihåg... kanske mest för att jag var ett år när den här reklamen rullade i tidningarna. Kan tänka mig jobbet att släpa ut alla uppstoppade djur i skogen, ta ett par foton och sedan släpa hem alla igen. Sedan borde de ju satt blåa hängselbyxor på killen så han faktiskt liknar Dennis!

Läs mer om "Glassen Dennis" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Glass i stora lass!.

Glass är gott. Och som om det inte vore nog så kan du få en affisch med Ralf Edström. Inte illa!

Läs mer om "Glass i stora lass!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Nya flintaglassar!.

Med filmen "The Flintstones" på biograferna lanserade GB Flintaglassar som säkert gick hem bland barnen...

Läs mer om "Nya flintaglassar!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Yabba-dabba... va?.

Samma år som filmen Flintstones kom ut, med John Goodman och Rick Moranis i huvudrollerna, släpper GB glassar på samma tema... såklart.

Läs mer om "Yabba-dabba... va?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Nya glassen Big Top.

Big Top var nog en god glass. Så god att Elvis-kopior - små sådana - använder den som mick. Eller kan det vara den riktiga Elvis....?

Läs mer om "Nya glassen Big Top" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln MAX från GB.

Kommer ni ihåg Max från GB-glass? Nej? Inte jag heller...

Läs mer om "MAX från GB" och se liknande inlägg.

Pages