Samla Disney-frimärken

Jag har ingen aning om hur stort det är med att samla frimärken nu för tiden, men när jag var ung hade jag både en och två kompisar som visade stort intresse för frimärken. Jag kan förstå dem, det är ju som en liten tavla och det ligger en enormt noggrant arbete bakom ett frimärke. Att sedan bli erbjuden en hög med frimärken för ynka 9:90 och då med populära Disney-motiv hade nog kunnat locka både en och två ungdomar till att börja intressera sig för filateli.

Disneykassetter med klassiker på

Vid sidan av de klassiska sagoteater-förpackningarna från Walt Disney - du vet, de där med en liten bok och en förkortad historia och det klassiska "när du hör det här ljudet är det dags att vända blad" - så gav de även ut filmens historia och sånger på skiva - och på kassett. Här är det verkligen fyra klassiker: Djungelboken, Törnrosa, Askungen och Snövit, som givits ut på kassett. 

Walt Disneys Sagoteater

Innan poddar, innan strömmad musik, innan VHS och satellit-TV så kunde man skapa sin egen lilla värld genom att lyssna på en LP-skiva eller kassettband och titta i en bok. Hos Walt Disney kallades konceptet Walt Disneys Sagoteater, och var ett otroligt lyckad koncept. "När du hör det här ljudet är det dags att vända blad..." känner nog många igen från lyssnandet.

Annonsen kördes ett par veckor tidigare i Kalle Anka & C:o, med samma innehåll med här har den fått en klatschigare formgivning.

Samla typer

Det har väl alltid varit så - det är leksaken i flingpaketet man vill åt. Det är som ett... stort... Kinderägg. Här är Disneyfigurer man ska samla på sig.

Prenumerera på Kalle!

Det var inte så enkelt att prenumerera på serietidningen på 1950-talet tydligen. Eller "abonnera" som de säger i annonsen. Det krävs en rätt rejäl genomgång för att det ska bli rätt...

Frimärken, massor med frimärken!

Tänk att man kunde få så många små mini-porträtt med Disneymotiv för bara 15 kronor... helt otroligt! Torde kunna vara värt en hel del pengar idag. Nu önskar man att man hade haft tillgång till inte bara frimärken utan även Stanley Gibbons katalog.

Stanley Gibbons, för de som inte vet det, grundades 1856 och specialiserar sig just på frimärken, försäljning av och värdering av frimärken. De ger ut sin katalog varje år där man kan slå upp och få reda på värdet av frimärken.