Surfs up, Tony Tiger!

En något modernare ritad Tony Tiger kör sitt mantra: "Kellogg's Frosties smakar grreat!" Här är det beach 1989 som gäller och vindsurfning som är det coola. Killar som utmanar mindre coola killen, som i sin tur får hjälp av Tony Tiger och Frosties. I en alternativ tidslinje eller möjligtvis en mörkare parallell dimension hade Tony Tiger bara ätit upp de obstinata surf-killarna, så hade det varit bra med det...

Tony Tiger på safari

Kattmannen är i farten igen, den här gången med en snajsig plan så han ska kunna stjäla det hemliga receptet på Frosties. Som tur är så är finns det ett hål i planen och Kattmannen råkar illa ut i stället för Tony Tiger.

Köp pingvinen Isidor!

Frost flingor anno 1967 känns nästan som ett Kinder-ägg. Godis, överraskning och leksak! De sockriga frostflingornas (godiset) paket innehöll nämligen denna period byggmodeller (överraskning och leksak) som man kunde montera själv på ett lätt sätt och sedan leka med. Det var en uppsjö av modeller om man ser på den fint illustrerade annonsen.

Tigern Tony trollar

Tony Tiger fick huvudrollen i många seriebaserade annonser, men jag undrar om inte denna är den sämsta av dem alla. Dåligt tecknad och dålig story, även om jag naturligtvis förstår att den bara är till för att lyfta fram att Kellogg's Frost Flakes nu har bytt namn och heter Frosties i stället.

Vi skriver 1986 och eftersom annonsen är inscannad från nummer 9 av tidningen Blondie - som utkom med 12 nummer per år - torde denna annons körts i september månad. Kanske skedde namnbytet under sommaren för att få en skjuts i och med skolstarten...?

Tony hoppar stavhopp

Maskoten Tony Tiger har genom alla år och alla annonser i serieformat prövat på mycket och den här gången är det sporten stavhopp som står i centrum. Jag minns så väl den här annonsen från min barndom, och jag tyckte då - liksom nu - att staven Tony använder är aaaaalldeles för tunn. Tyckte nog då som nu att han faktiskt kunde ta språnget över ribban, han är ju ändå där uppe. Men då hade å andra sidan den komiska poängen gått om intet.

Jag heter Hoppsan!

Uppblåsbara Hoppsan är över en meter stor, och kan köpas förmånligt genom en beställningskupong i Kellogg's frukostflingepaket. För ynka nie å femti så skulle jag säga att det är ett ganska bra köp för en sådan leksak. Kul också att konkurrenten OTAs Kalaspuffar får lite mothugg med Kellogg's variant Honungspuffar. Fast vi vet ju, nu med facit i hand, vem som gick vinnande ur den striden under 1900-talet.

Kängurun Hoppsan fick en "uppföljare" några år senare med elefanten Snabo, också uppblåsbar och relativt billig.

Ekot är räddningen på den här situationen

Det käbblas om huruvida det kommer eka i dalen eller inte, och de små maskotarna Snap, Crackle and Pop reder ut situationen genom att hälla mjölk ovanpå frukostflingorna och låta ekot från det smaskiga ljudet i tallriken reda ut situationen. Jag var aldrig så förtjust i dessa flingor, så jag vet inte på rak arm om de lät så mycket som annonsen ger sken av. Någon annan som vet?

Tony i vilda västern

Det blir platt fall för Kattmannen när han återigen försöker stjäla det hemliga receptet till Kellogg's Frost Flakes. Tony Tiger är honom snabbt på spåren och får hjälp av ödet när Kattmannen tvärsvänger vid ett stup och Tony faller ner för det. Lyckligtvis landar Tony på Kattmannen, som på något mirakulöst sätt kommit ner, och befinner sig nedanför stupet. Nåja, logik kanske inte behövs i Kellogg's reklamvärld... 🤷‍♂️

Kellogg's Chokla' puffar

Redan på 60-talet fanns det godis-inspirerade frukostflingor från Kellogg's, och den här annonsen från 1968 visar den svenska varianten av Cocoa Krispies som Kellogg's lanserade i USA 1958. Produkten Chokla' puffar finns numera under namnet Coco Pops, och även om apan är med fortfarande så har den fått ett lite modernare utseende.