lundby

En reklambild med titeln Jepp, det var verkligen önskehuset!.

Jag hade ett sådant här dockhus - med just den balkongen! Och det var en skön undanflykt från verkligheten när jag kunde leka med det. Fick dock aldrig källaren med gillestuga och garage - fast bilen hade jag också. Och det röda 70-talsköket! Nu för tiden står det i min egen källare och har lekts av mina barn och deras kompisar. Lundbys dockhus är helt enkelt tidslöst...

Läs mer om "Jepp, det var verkligen önskehuset!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Korsvirkeshus från Lundby.

Lundby är den svenska producenten som sett till att barn har lekt med dockhus sedan 1945, och deras klassiska dockhus har prytt många svenska hem. På 1980-talet släppte de ett korsvirkeshus i byggsats som jag inte sett tidigare. Tudor House hette det på engelska. Produkten blev inte långvarig och inbringar numera ganska ansenliga summor på auktionssajter på nätet.

Stort tack till Jonathan Johansson som skickade in bilden med all information om tidningen den kom ifrån.

Läs mer om "Korsvirkeshus från Lundby" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Vill du bli min brevvän?.

Sedan internet blivit var mans egendom så är det inte så många brev som skickas över världen. Nu följer man varandra på Snapchat, Twitter, musical.ly och liknande tjänster i stället. Breven har få ge vika för snabba meddelanden som lika snabbt försvinner bort i den digitala etern.

Annat var det förr. Då var det brevvänner som gällde. Helst så långt bort som möjligt. Här är det klassiska Lundby med sitt lika klassiska dockhus som vill hjälpa barn att få kontakt världen över, genom Lundby Pen Club.

Jag "ansökte" aldrig om en brevvän via Lundby Pen Club och nu anmärker jag nog mest på att i dockskåpet (som jag hade ett likadant av, fast med andra tapeter) finns katten och kattungen som jag så gärna hade velat ha. Och flygeln. Den stod också på önskelistan...

Läs mer om "Vill du bli min brevvän?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Dags att bygga ut ditt dockskåp?.

Få dockskåp är så djupt rotade i de svenska barnens leksinne som Lundby. Om det är någon som kan komma så nära ett monopol på dockskåp och möblemang till dylikt så är det nog Lundby.

Med några få dockskåp, men desto större sortiment av handgjorda, välgjorda möbler så har de sedan 1940-talet möjliggjort ett möblemang i en fantasivärld utan dess like. De har även sålt sina produkter i USA och med några få undantag så är det samma sortiment som vi svenskar har fått leka med som sålts i det stora landet i väster.

Läs mer om "Dags att bygga ut ditt dockskåp?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Vad sägs om en ljusrörslampa för 12:75?.

Åååh, alla dessa underbara dockskåpsmöbler som man helt enkelt bara ville ha så man kunde ändra och bygga ut sina lekar...

Läs mer om "Vad sägs om en ljusrörslampa för 12:75?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Gör ditt Lundby-kök mer spännande!.

Klassiska Lundby-möbler med härligt röd 1970-talsdesign.

Läs mer om "Gör ditt Lundby-kök mer spännande!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Nya saker till ditt Lundby dockhus.

Bord av glas och marmor 18:25.

Läs mer om "Nya saker till ditt Lundby dockhus" och se liknande inlägg.