mat & dryck

En reklambild med titeln Måla med kaviar..?.

Ännu en tävling. Den här gången är det Kalles Kaviar som slår på stort och delar ut 900 fina målarlådor (40 fina färgpennor av märket Staedtler - giftfria dessutom!). Flådigt värre!

Läs mer om "Måla med kaviar..?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Jag är världens största (Marabou) älskare!.

Nya godisförpackningar kräfver nya annonser. Här är det Marabou och dess reklambyrå som spexat till det med att göra Marabou-loggan jätteliten och stoppa in den i det kaxiga buskapet "Jag är världens största (Marabou) älskare!"

Läs mer om "Jag är världens största (Marabou) älskare!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Tugga Hubba bubba!.

En variant på liknande Hubba Bubba-reklam där samtliga smaker som fanns på marknaden 1984 visas upp - saltlakrits, jordgubb, citron och original. Illustrationen är den klassiska som Kurt Italiaander låg bakom, det här är några år innan Alf Woxnerud togs in och gjorde de klassiska Hubba bubba-serierna som man som svensk serietidningsläsare kanske är mest van vid.

Läs mer om "Tugga Hubba bubba!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Chokladsås av... Slotts?.

Klassisk reklam för chokladsås, med den där störiga flickan som skriker sig till chokladsås. Som förälder skakar jag på huvuvdet, som glassälskare förstår jag henne. Klart man vill ha chokladsås.

Slotts står som avsändare på den här reklamen - med chokladsåsen som är så innerligt förknippad med Marabou så det skriker om det. Det beror mest troligt på att Marabou, samma år som den här annonsen kördes, köpte in sig i Slotts. 

Fick se en film om hur man tar fram bildmaterial till olika reklamfilmer nyligen och då fick jag reda på att man inte använder glass till reklamfotografering av glass, utan man använder potatismos då det inte smälter under lampornas sken. Har inte tänkt så mycket på det, men visst liknar glassen i den turkosa skålen mer potatismos än glass....

Läs mer om "Chokladsås av... Slotts?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Lakrisal med citronsmak, minsann!.

Lakrisal är den lakritssmakande tabletten som man kunde gå och suga på en lång stund innan den vittrade sönder i munnen. Den klassiska Lakrisal finns fortfarande kvar i sortimentet, i skrivande stund hos Cloetta, men citronvarianten som görs reklam för här är borta sedan länge.

När man googlar på Lakrisal så får man via Wikipedia (och hundratals sidor därefter som använder samma innehåll som Wikipedia) att Lakrisal är en direkt vidareutveckling av tabletten Bronzol. De som är födda runt andra världskriget kanske har minnen från Bronzol som produkt, själv minns jag bara reklamfilmen där det halvsjöngs fram: "Hälsan för halsen, Bronzol". Om Bronzol smakade som Lakrisal så kan jag tänka mig att smaka, då Lakrisal är en personlig favorit...

Läs mer om "Lakrisal med citronsmak, minsann!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Halloween-tema i teckningstävling hos OLW.

Sisådär 15-20 år innan Halloween började föras fram av handlarna i Sverige som ytterligare ett sätt att tjäna pengar på konsumtion av alla de slag, så hade OLW en teckningstävling som kunde varit hämtat ur vilken Halloween-kampanj som helst. Här kretsar tävlingen kring deras produkt OLWAR (ordlek med ordet "howl", yla) och därigenom temat på tävlingen. Teckna och vinn, denna gång är det produkter från SEGA i vinstpotten.

Läs mer om "Halloween-tema i teckningstävling hos OLW" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Tävla med Milky Way.

Milky Way lanserades så tidigt som 1923, i USA, under namnet 3 Musketeers. I Europa fick den namnet Milky Way, kanske för att produkten i Europa är till sin helhet mjölkchokladbaserad medan den amerikanska chokladbiten har ett lager med kola i sig också, och liknar då mer Japp eller Mars.

Läs mer om "Tävla med Milky Way" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Smaka en riktig New Yorker!.

En riktigt New yorker kräver en riktigt bra dressing. Tuben har samma bakgrundsfärg än i dag, även om utseendet har fått sig en ansiktslyftning sedan 1984 då den här annonsen kördes i serietidningarna. Hot Dog-dressingen har jag dock inget minne av, kanske för att jag personligen nöjde mig med ketschup på mina korvar.

Läs mer om "Smaka en riktig New Yorker!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Klassiskt tuggummi.

Stimorol är väl ett av de mest klassiska tuggummin som nått den svenska marknaden. Jag har alltid fått intrycket att Stimorol varit amerikanskt, men i själva verket är det en dansk produkt som tillverkas av Dandy - ni vet, de som ligger bakom Jenka, Shake och Dance. Det är säkerligen utseendet på annonserna som fått mig att tro att det är från The United States of Amerrka som tuggummit kommer från. Well, man lär så länge man lever...

Läs mer om "Klassiskt tuggummi" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Rango!.

Rango! Kokos, kola och hela jordnötter. Låter som om man hade korsat en Co-Co med en Snickers. Kommer inte ihåg att jag testade den när den fanns i butik, och tveksam på smaken om jag ska vara helt ärlig.

Läs mer om "Rango!" och se liknande inlägg.

Pages