mat & dryck

En reklambild med titeln Halloween-tema i teckningstävling hos OLW.

Sisådär 15-20 år innan Halloween började föras fram av handlarna i Sverige som ytterligare ett sätt att tjäna pengar på konsumtion av alla de slag, så hade OLW en teckningstävling som kunde varit hämtat ur vilken Halloween-kampanj som helst. Här kretsar tävlingen kring deras produkt OLWAR (ordlek med ordet "howl", yla) och därigenom temat på tävlingen. Teckna och vinn, denna gång är det produkter från SEGA i vinstpotten.

Läs mer om "Halloween-tema i teckningstävling hos OLW" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Tävla med Milky Way.

Milky Way lanserades så tidigt som 1923, i USA, under namnet 3 Musketeers. I Europa fick den namnet Milky Way, kanske för att produkten i Europa är till sin helhet mjölkchokladbaserad medan den amerikanska chokladbiten har ett lager med kola i sig också, och liknar då mer Japp eller Mars.

Läs mer om "Tävla med Milky Way" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Smaka en riktig New Yorker!.

En riktigt New yorker kräver en riktigt bra dressing. Tuben har samma bakgrundsfärg än i dag, även om utseendet har fått sig en ansiktslyftning sedan 1984 då den här annonsen kördes i serietidningarna. Hot Dog-dressingen har jag dock inget minne av, kanske för att jag personligen nöjde mig med ketschup på mina korvar.

Läs mer om "Smaka en riktig New Yorker!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Klassiskt tuggummi.

Stimorol är väl ett av de mest klassiska tuggummin som nått den svenska marknaden. Jag har alltid fått intrycket att Stimorol varit amerikanskt, men i själva verket är det en dansk produkt som tillverkas av Dandy - ni vet, de som ligger bakom Jenka, Shake och Dance. Det är säkerligen utseendet på annonserna som fått mig att tro att det är från The United States of Amerrka som tuggummit kommer från. Well, man lär så länge man lever...

Läs mer om "Klassiskt tuggummi" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Rango!.

Rango! Kokos, kola och hela jordnötter. Låter som om man hade korsat en Co-Co med en Snickers. Kommer inte ihåg att jag testade den när den fanns i butik, och tveksam på smaken om jag ska vara helt ärlig.

Läs mer om "Rango!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Köp glass från den läskiga clownen!.

Kom och köp! Kom och köp! Kör glass av Mr Läskig Clown!

Det är ett under att GB sålde några glassar 1972 med den här reklamen. Min teori är ju att Stephen King såg den här annonsen och andra GB-annonser från samma tidsera och fick uppslaget till clownen Pennywise, monstret från romanen "Det" som kom ett decennium senare. Men, det är bara min teori.

En nyhet 1972 var Sandwich, en klassiker som står sig än i dag. Då kostade den 1 krona. Andra glassar som går att hitta än idag, 2019, är Päronpinne (även om den heter Päronsplit nu) och Piggeln. Dock överlevde inte Piggelin med apelsinsmak (den röda förpackningen) till året därpå utan ersattes då med Piggeln med citronsmak. Den blev inte heller någon succé och försvann från GBs sortiment två år senare.

Läs mer om "Köp glass från den läskiga clownen!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Vattenskadad Fanta.

Sommar, sommar och sol! Ser helt underbart ut. Klassisk vattenslang i trädgården (ni som bor i lägenhet, göre er icke besvär) i sommarens härliga sol. Ger sköna vibbar, kanske mest för att på bilden syns den äldre sortens läskeburk samt de enlitersflaskor med drycken som fanns fram till PET-flaskorna tog över.

Läs mer om "Vattenskadad Fanta" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Kinapuffar till frukost?.

Det är ju inte riktigt som godiset Kinapuffar, men inte långt ifrån. Coco Pops påminner ganska rejält om det. Det verkar som reklamen med rimmet fick fäste eftersom Coco Pops fortfarande finns i våra hyllor.

Läs mer om "Kinapuffar till frukost?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Min vän Fanta!.

Ett litet udda par - Musse Pigg och Fanta, men det är inte första eller sista gången som Musse Pigg har sitt ansikte på en produkt. Musse har funnits på såväl lördagsgodispåsar, som pyssel och brädspel.

Läs mer om "Min vän Fanta!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Pang!.

POW! Senap. Ketchup. Kan det bli så mycket enklare? Extra kul dock, med att de "skjuts" genom serietidningen. Lite 3D-effekt, eller meta-effekt, beroende hur man vill beskriva det.

Producenten Slotts har producerat senap enligt ett eget recept sedan 1919 och ketchup sedan 1960-talet.

Läs mer om "Pang!" och se liknande inlägg.

Pages