Smacks för alla!

Luriga grodan Smacks har alltid en lösning på sina problem. Givmildhet är A och O här, och när flingorna tar slut har Smacks ett extra paket med sina frukostflingor i mössan! Tänka sig...

Tony Tiger i TV

Tre gånger katter i TV - med människor som tittar på TV. Allt kan hända i reklamens värld, tydligen. Kattmannen lurar till sig det hemliga receptet från Tony Tiger, men Tony agerar snabbt och stoppar honom. Dumt av Tony att ta med det hemliga receptet till TV-studion kan jag cyniskt tycka, och Tony kompis är verkligen den sämsta sidekicken någonsin. Hen ser att det är Kattmannen redan i tredje rutan men säger inget till Tony. Anar man kanske dubbelspel?

Kallt i skidspåret

GBs Favoritglass är en rejäl klassiker, och var en ständig följeslagare i frysboxen hemma i källaren. Kommer ihåg att vi någon köpte Konsums version av glassen på bilden, och den gick väl an, men att GB ändå var bättre. Sedan upptäckte jag Hemglass och fyllde frysen med deras glass i stället, de var ju bra mycket billigare, och i 10-årsåldern föredrog jag kvantitet före kvalitet.

Ett skepp kommer från lastat från McDonald's

Det kom att dröja till sent 80-tal innan jag kunde besöka ett McDonald's för första gången - i alla fall som jag kan komma ihåg. Det var först då som det etablerades en dylik restaurang någonstans i närheten av var jag bodde. Jag hade ju passerat åldern för Happy Meal vid det laget, men det ska erkännas att jag både en, två och fler gånger än så, lagt pengar på Happy meal - bara för att få någon av leksakerna däri. I vuxen ålder, med egna barn, har det ju blivit desto fler ska erkännas.

Drick Mazetti do-it och få lyssna på Beppe reklamfritt

Chokladdrycken do-it från Mazetti lyfts här fram som nyttig, men den stora behållningen från den här annonsen är att man kan samlar kuponger och med dessa få lov att köpa Beppe Wolgers LP-skiva "Beppe sjunger och berättar egna påhitt" för bara 9 kronor. Mazetti stod också för utgivningen av skivan och Beppe fick fria händer att forma så väl innehåll som skivomslag.

Gnuggbilder i frukostflingepaketen

Kalaspuffar och HavreFras, två klassiska frukostflingor, som här har försetts med gnuggbilder - gnuggisar - i paketen. 1 bild i det mindre paketet av Kalaspuffar och 2 i de större paketen. Inte illa. Walt Disney och veteranbilar visas upp i den här annonsen, men har för mig att det funnits fler motiv. På kartongen står det "Gnuggbilderna åter" vilket borde indikera att det funnits andra gnuggbilder så jag kanske inte minns fel ändå.

Popcorn med Pops-rite

Micropop kan mycket väl ha varit Guds gåva till... mig! Jag älskar popcorn och poppade just med den här sortens micropopcorn hemma hos mina föräldrar i tid och otid. De var goda, men gick inte upp mot popcorn på spisen.

O'boy-lekstuga till folket

Hade jag varit barn vid den här tiden, 1968, så hade nog den här lekstugan i wellpapp kvalat in på önskelistan lätt. Rejält stor, 115 cm på höjden och nästan lika bred, är ju detta nästan en våt dröm att ha och leka i. Betalningen sker på det klassiska sättet: skicka in flikar och/eller lock som betalning, dock här med en liten kontantinsats i form av 12:50 i frimärken också. Gällde O'boy- och Marabou Kakao-förpackningarna.

Nalle mjölkchoklad

Nalle Mjölkchoklad tillhörde inte någon favorit, smaken påminde väldigt mycket om den choklad som man får i kalendrar i december månad. Lite fadd smak. Men som utsvulten på godis som man ibland kunde vara som barn så var det ju ändå godis!

Köp en Fanta och få en hundvalp

Köp en Fanta och få en hundvalp på köpet - stämmer verkligen det? Nej, så är det såklart inte. Här har reklambyrån spunnit loss på att överraskningar är bra, att man inte kan få nog av glada överraskning. Till exempel när man får en hundvalp. Eller får möjligheten att dricka Fanta. Bilden på flasken visar enlitersflaskan av glas med skruvkorken från helvetet. Av metall med fyra-fem metalbitar som lossnar när man vrider upp korken första gången och som var sylvassa.