mat & dryck

En reklambild med titeln Sagolikt goda Kalles.

Copyn måste ha kommit först och illustrationen sedan. "Sagolikt" - också sitter barnen och äter mellanmål med Alice i Underlandet, Nalle Puh, Pippi Långstrump med herr Nilsson och Lilla Gubben samt Herr Padda från Det susar i säven. Illustratören Jane Bark står för själva bilden vilken är helt underbar - vilket gör att det blir så tråkigt med uppmaningen att köpa en jojo undertill.

Läs mer om "Sagolikt goda Kalles" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Mera makaroner!.

Jag erkänner på stående fot. Kungsörnens snabbmakaroner (dock i större paket nu för tiden) är en viktig del av min kost. Har varit så sedan barnsben då snabbmakaroner och köttbullar var en av favoriterna, via studenttiden då jag praktiskt taget levde på makaroner och ketchup (pasta rouge kallat) till nu när jag håller på och indoktrinerar mina barn på samma sätt. Få se om historien upprepar sig...

Läs mer om "Mera makaroner!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Fanta - Festligt bubblande fruktdryck.

Älskar jantelagscopyn här: "Alla dagar kan inte vara roliga, men med Fanta är det roligt nästan jämt." Sedan var ju det svåra valet om man skulle välja "frisk apelsin" eller "spännande citron"... Spännande citron, det låter nästan lite farligt...

Läs mer om "Fanta - Festligt bubblande fruktdryck" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln (Nästan) fri frisbee.

1983 var Mack-Godis det som skulle ätas. Och för att locka barnen att äta det så fixades en hög med billiga frisbees fram. 7 spänn i frimärken (betalningsmedlet att föredra på den tiden) så var den din!

2015 twittrade Kavli om just den här produkten. Tweeten fick 3 likes.

Läs mer om "(Nästan) fri frisbee" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Huvudet på spiken med Fanta.

Ibland blir jag inte klok på annonsernas copy. Som i det här fallet. "Tänkt en egen koja högt uppe i ett träd. Det är festligt och kul! Och så Fanta, förstås." Som om det ena har med det andra att göra. Visst, jag kan förstå tanken att en egen koja är festligt och kul och att de försöker få Fanta att vara det också. Men ändå... Njaee, den här går nog inte till historien som en av de bättre annonserna för Fanta.

Läs mer om "Huvudet på spiken med Fanta" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Saftigt värre med Tom & Jerry.

En saftsort som jag inte kommer ihåg, men den klassiska saftflaskans utformning känner jag igen. Har en känsla av att apelsinsaften nog har haft någon annan avsändare historiskt och att man smäckt på Tom & Jerry där i början 1990-talet bara för att förnya sig och locka nya köpare.

Läs mer om "Saftigt värre med Tom & Jerry" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Nu är Pepsi här!.

Nu är Pepsi äntligen äntligen äntligen här! Annonsen antyder att Pepsi inte funnits i Sverige innan dess, men det är ju inte sant. Pepsi har funnits sedan 1960-talet i vårt avlånga land. Annonsen kanske antyder att sommaren är här - annonsen publicerades i Kalle Anka nummer 28, vilken skulle kommit vecka 28, vilket är ungefär i mitten av juli. 

Läs mer om "Nu är Pepsi här!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Ibland krävs det mer!.

Ordvitsande på hög nivå. "Ibland krävs det mer!". Och drycken heter MER. Klassisk glasflaska med kapsylen som man skärde sig så lätt på...

Läs mer om "Ibland krävs det mer!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Mer... MER... MER!.

MER är en av de produkter, de drycker som genom åren verkligen har befäst sin plats i matbutikernas och kioskernas hyllor. Genom sin rena smak och klatschiga slogans så har de sedan lanseringen på 1960-talet haft en plats i svenskarnas hjärtan.

Vem kommer inte ihåg "För god att kolsyra", "Will you carbonate?" och "Älska mer"!

Läs mer om "Mer... MER... MER!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Kom till McDonalds....

80-talsreklam för världens (då) största snabbmatsrestaurang. Ganska tidstypisk reklam får jag nog säga, och det som slår mig - som i alla McDonalds-reklamer - är hur stora och höga Big Mac:arna är. När jag köper en Big Mac så är det ganska platta...

Läs mer om "Kom till McDonalds..." och se liknande inlägg.

Pages