mat & dryck

En reklambild med titeln (Nästan) fri frisbee.

1983 var Mack-Godis det som skulle ätas. Och för att locka barnen att äta det så fixades en hög med billiga frisbees fram. 7 spänn i frimärken (betalningsmedlet att föredra på den tiden) så var den din!

2015 twittrade Kavli om just den här produkten. Tweeten fick 3 likes.

Läs mer om "(Nästan) fri frisbee" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Huvudet på spiken med Fanta.

Ibland blir jag inte klok på annonsernas copy. Som i det här fallet. "Tänkt en egen koja högt uppe i ett träd. Det är festligt och kul! Och så Fanta, förstås." Som om det ena har med det andra att göra. Visst, jag kan förstå tanken att en egen koja är festligt och kul och att de försöker få Fanta att vara det också. Men ändå... Njaee, den här går nog inte till historien som en av de bättre annonserna för Fanta.

Läs mer om "Huvudet på spiken med Fanta" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Saftigt värre med Tom & Jerry.

En saftsort som jag inte kommer ihåg, men den klassiska saftflaskans utformning känner jag igen. Har en känsla av att apelsinsaften nog har haft någon annan avsändare historiskt och att man smäckt på Tom & Jerry där i början 1990-talet bara för att förnya sig och locka nya köpare.

Läs mer om "Saftigt värre med Tom & Jerry" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Nu är Pepsi här!.

Nu är Pepsi äntligen äntligen äntligen här! Annonsen antyder att Pepsi inte funnits i Sverige innan dess, men det är ju inte sant. Pepsi har funnits sedan 1960-talet i vårt avlånga land. Annonsen kanske antyder att sommaren är här - annonsen publicerades i Kalle Anka nummer 28, vilken skulle kommit vecka 28, vilket är ungefär i mitten av juli. 

Läs mer om "Nu är Pepsi här!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Ibland krävs det mer!.

Ordvitsande på hög nivå. "Ibland krävs det mer!". Och drycken heter MER. Klassisk glasflaska med kapsylen som man skärde sig så lätt på...

Läs mer om "Ibland krävs det mer!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Mer... MER... MER!.

MER är en av de produkter, de drycker som genom åren verkligen har befäst sin plats i matbutikernas och kioskernas hyllor. Genom sin rena smak och klatschiga slogans så har de sedan lanseringen på 1960-talet haft en plats i svenskarnas hjärtan.

Vem kommer inte ihåg "För god att kolsyra", "Will you carbonate?" och "Älska mer"!

Läs mer om "Mer... MER... MER!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Kom till McDonalds....

80-talsreklam för världens (då) största snabbmatsrestaurang. Ganska tidstypisk reklam får jag nog säga, och det som slår mig - som i alla McDonalds-reklamer - är hur stora och höga Big Mac:arna är. När jag köper en Big Mac så är det ganska platta...

Läs mer om "Kom till McDonalds..." och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Stackars Tony....

Tony Tiger var med länge i pressen som talestiger för Kelloggs Frost Flakes. Det hade kunnat vara den sista serien (fast det är det inte - se listan) eftersom vi faktiskt aldrig ser honom bli upptinad igen...

Läs mer om "Stackars Tony..." och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Kellogs SMACKS - innan grodan.

Kellogg's SMACKS har bevisligen inte haft en groda på framsidan i hela dess karriär - här är det en clown som försöker kränga frukostflingor. Hen gjorde nog ett bra jobb eftersom SMACKS fortfarande finns kvar.

Läs mer om "Kellogs SMACKS - innan grodan" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Samla typer.

Det har väl alltid varit så - det är leksaken i flingpaketet man vill åt. Det är som ett... stort... Kinderägg. Här är Disneyfigurer man ska samla på sig.

Läs mer om "Samla typer" och se liknande inlägg.

Pages