Vad sägs om fräcka modulmöbler från Club 8?

Modultänk à la IKEA från Club 8. Tyckte de här möblerna var coola, och önskade mig hett att få inreda mitt rum på det här sättet. Det blev dock aldrig något från Club 8, och det dröjde något decennium innan jag investerade i IVAR till mitt tonårsrum.

Det är faktiskt dockmöbler!

Tro det eller ej - det är faktiskt dockmöbler, men det var också så vi möblerade på 1970-talet i Sverige. Lundbys dockmöbler hämtade inspiration från vår vardag, från de möbler vi hade runt oss, och det här sovrumsmöblemanget är verkligen tidstypiskt. Och det är ju rätt tänkt, från Lundbys sida, leker man med dockskåp så blir leken ännu bättre om den kan spegla verkligheten så bra som möjligt, och har man då samma eller liknande möbler hemma så blir det ännu bättre.

Nyheter till ditt dockhus

Möjligheten att slippa undan verkligheten och kliva in i fantasins lekland gjordes väldigt enkelt när man satt med ett dockhus. Jag hade ett dockhus från Lundby och jag brukar skriva att jag i varje annons från dem kan hitta minst en sak som jag ägde, och denna är inget undantag. Här är det köket som jag fortfarande har i min ägo, röda och 70/80-talsaktiga med kylskåpshyllor och salladslåda i blå, genomskinlig plast. 

Coola CLUB 8-möbler

Club 8 tog upp fajten med IKEA om ungdomsmöbler och lyckades nog bra. Jag kommer ihåg dessa annonser och önskade mig mycket av deras utbyggnadsbara möbler, de var liksom lite coolare än IKEA vi det laget.

Nu slås jag av två saker i annonsen - hur ung pappan ser ut att vara kontra den äldre killen i annonsen, samt alla stavfel! En genomläsning hittar följande stavfel: "ochså", "velka" och "voxen". Hallå! Korrekturläsning innan tryck, tack!

Jippi! En bottenvåning!

Det här är coolt. Med en enkel tillbyggnad så får ditt Lundby dockhus en våning till - och ännu en - och ännu en. Stapelbar konstruktion gör att man kan få till värsta höghuset.

1972 kom annonsen vilket syns lite på tapeterna i köket - röda och randinga. Notera även bastudelen i badrummet till höger. Samt användandet av namnet "gillestuga". Hur många har en klassisk gillestuga i sin källare nu för tiden...?

Nya möbler till Lundby dockskåp

Oooh, klassiska möbler till dockskåpet. Själv hade jag Leksands allmogemålande middagsmöbler, så klockrena de var (man kunde gömma saker i kökssoffan).