musse pigg

En reklambild med titeln Game Power med Sega!.

Mitt i konsollkriget på 1980- och 1990-talet gällde det att visa vilka nya spel som var på gång. SEGA knep Disney-licensen och gjorde några riktigt bra spel, Caste of Illusion är ett bra exempel på det. Sedan fanns ju alltid Sonic, igelkotten med samlarmanin, som blev Segas frontfigur och maskot.

Läs mer om "Game Power med Sega!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Min vän Fanta!.

Ett litet udda par - Musse Pigg och Fanta, men det är inte första eller sista gången som Musse Pigg har sitt ansikte på en produkt. Musse har funnits på såväl lördagsgodispåsar, som pyssel och brädspel.

Läs mer om "Min vän Fanta!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Spela SEGA!.

Vilken falang tillhörde du? Nintendo eller SEGA? Själv var jag en Nintendo-nörd, men visst var 16-bitarsmaskinen med Castle of Illusion lockande... 

Extra kul med ett 020-nummer för att höra senaste SEGA-nytt. Kostar bara som ett lokalsamtal...

Läs mer om "Spela SEGA!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Piggt lördagsgodis.

Lördagsgodis är en institution som är svår att rubba. Vi har sett många varianter av lördagsgodispåsen - och här är ännu en. Ingen jag kommer ihåg, men som sagt så har det passerat många varianter under åren.

Läs mer om "Piggt lördagsgodis" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Schysssta sommarspel!.

Det första jag tänker på när jag ser den här annonsen är att det är tre stycken S i ordet "schysssta". Stavfel eller medvetet eftersom Sega börjar på "s"? Lär vi nog aldrig få veta. Men några av spelen är ju schysssta - med den tidens mått mätt i alla fall...

Läs mer om "Schysssta sommarspel!" och se liknande inlägg.