Kinderägg - nu med Musse och hans vänner!

Kinderägg - en present, godis och överraskning i ett paket - har sedan lanseringen 1974 varit ett inslag på de svenska godishyllorna. Omdebatterat inslag dock. I USA är produkten förbjuden eftersom barn kan sätta den gula behållaren i halsen och dö, och kombinationen godis och leksak har omnämnts som "en olämplig kombination". Ursprunget till produkten kommer dock från Italien där barn traditionsenligt fått ett påskägg där det funnits en hemlig leksak i.

Mellanmål med Mesbjörn

Alliteration är alltid bra i annonser. Alliteratation är när flera ord börjar på en och samma bokstav. T.ex. Volvos Värde Varar. Eller som i den här annonsen: Mesbjörns MellanMål. Det låter bra i munnen och hjärnan kommer lättare ihåg det. 

Game Power med Sega!

Mitt i konsollkriget på 1980- och 1990-talet gällde det att visa vilka nya spel som var på gång. SEGA knep Disney-licensen och gjorde några riktigt bra spel, Caste of Illusion är ett bra exempel på det. Sedan fanns ju alltid Sonic, igelkotten med samlarmanin, som blev Segas frontfigur och maskot.

Spela SEGA!

Vilken falang tillhörde du? Nintendo eller SEGA? Själv var jag en Nintendo-nörd, men visst var 16-bitarsmaskinen med Castle of Illusion lockande... 

Extra kul med ett 020-nummer för att höra senaste SEGA-nytt. Kostar bara som ett lokalsamtal...

Piggt lördagsgodis

Lördagsgodis är en institution som är svår att rubba. Vi har sett många varianter av lördagsgodispåsen - och här är ännu en. Ingen jag kommer ihåg, men som sagt så har det passerat många varianter under åren.

Schysssta sommarspel!

Det första jag tänker på när jag ser den här annonsen är att det är tre stycken S i ordet "schysssta". Stavfel eller medvetet eftersom Sega börjar på "s"? Lär vi nog aldrig få veta. Men några av spelen är ju schysssta - med den tidens mått mätt i alla fall...