nintendo

En reklambild med titeln Turtles-spel från Yapon Toys.

Nintendos klassiska Game & Watch var något alla ville ha på 1980-talet. Sedan lanserade de sin första spelkonsoll Nintendo Entertainment System, NES. Här har det tagits till nästa nivå, och många av de klassiska spelen från Nintendos första spelkonsoll får nytt liv som LCD-spel. Fast coolast är nog klockorna med tre av de mest klassiska spelen - Legend of Zelda, Super Mario Bros. 3 och Tetris. Tänk om man hade haft en sån!

Läs mer om "Turtles-spel från Yapon Toys" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Rea på Nintendospel!.

Oooh, här finns många favoriter från min barndom. Själv fick jag mitt Nintendo 8-bitars i julklapp, och det var med nöd och näppe som jag missade det tåget. Vi hade bestämt oss för att årets julklapp skulle bli en spelkonsoll och hade siktet inställt på en enkel variant som ingen minns nu för tiden. Men personalen på Leksaken i Trollhättan sa att vi borde vänta någon månad, för snart släpps det en ny konsoll som verkar vara cool - Nintendo. Sagt och gjort, vi väntade och jösses vad skoj jag har haft sedan dess. Super Mario Bros, Legens of Zelda, Excitebike, alla de klassiska spelen har jag spelet om och om igen. I den här annonsen syns Section Z som var ett av mina favvospel, innan det var dags att gå vidare till lite coolare spelkonsoller och datorer. Internet väntade ju runt hörnet, och sedan är sagan all....

Läs mer om "Rea på Nintendospel!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Top Gun II !.

Vissa spel var bara helt enkelt häftigare än andra, och jag kommer ihåg när jag fick chansen att provspela Top Gun II i en affär i Trollhättan. Så. Häftigt!

Tyvärr hade jag inte råd att köpa spelet vid den tiden, och nu - sisådär 30 år senare - tror jag inte att jag skulle uppleva spelet som speciellt häftigt. Tiden är inte nådig mot vissa spel...

Läs mer om "Top Gun II !" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Full fart i färg med Lynx.

Lynx var den handhållna konsollen som skulle krossa marknadens dåvarande gigant - Gameboy. Det blev inte riktigt så, och frågar man de som vet något om det hela så får man oftast svaret att spelen som släpptes till Gameboy (och Nintendo överlag) höll lite högre kvalitet - i såväl spelidé som musik och grafik.

När man läser specifikationer till den här spelmaskinen så höjer man lite på ögonbrynen, och man får påminna sig om att detta är tidigt 1990-tal och var häftigt och snabbt då. 4096 färger, 64 kB RAM, 32 megabit programkapacitet.... WOW!

Läs mer om "Full fart i färg med Lynx" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Nya Nintendospel!.

När man ägde en Nintendokonsoll var måndasskiftet alltid lite trevligare eftersom det var då som det släpptes nya spel. Eftersom veckopengen inte var den största (eller att jag inte hade tillräckligt med tålamod för att spara tillräckligt av pengarna) så var möjligheten att hyra spelen en bra utväg. Yapon var de som stod för den affärsbiten och i den lokala leksaksbutiken Bondessons i lilla Grästorp var det både en och sjutton gånger som man stod och valde bland Nintendos hyrkassetter. Jag minns tydligt hur hett jag ville spela Total Recall och Adventures of Lolo bland de här nyheterna.

Läs mer om "Nya Nintendospel!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Gameboy-utmanaren Lynx.

Gameboy var den portabla spelkonsollen som blev jättestor när den släpptes 1989 - mycket tack vare Super Mario. Året därpå kom dock utmanaren som lockade med bakbelyst färgskärm - två saker som Gameboy saknade. Jag provspelade Lynx några gånger, men fastnade aldrig, mest för att spelen jag testade inte levde upp till den kvalité som Gameboy-spelen erbjöd. Och då spelar bakbelyst färgskärm mindre roll...

Läs mer om "Gameboy-utmanaren Lynx" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Schysssta sommarspel!.

Det första jag tänker på när jag ser den här annonsen är att det är tre stycken S i ordet "schysssta". Stavfel eller medvetet eftersom Sega börjar på "s"? Lär vi nog aldrig få veta. Men några av spelen är ju schysssta - med den tidens mått mätt i alla fall...

Läs mer om "Schysssta sommarspel!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Roligt tillsammans med Game Boy!.

Mmm, undrar om det är skadeglädje som får tjejen att skratta? Eller ett otroligt roligt spel. Eller om killen precis la av en rökare och hon skrattar för att det blev pinsamt värre....?

Läs mer om "Roligt tillsammans med Game Boy!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Starwing-tävlingen börjar snart!.

Det kan vara svårt att tro idag, men Gameboy var verkligen så banbrytande som reklamen påstår. Nintendos hela tänk, med utbytbara kassetter, i ett fickformat. Den grå-svarta grafiken till trots så spelade man spel efter spel efter spel. Det ordnades tävlingar i värsta eSport-stil, fast aningen mindre, och i den här annonsen är det en Starwing-tävling som utlyses.

Läs mer om "Starwing-tävlingen börjar snart!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Gameboy - Det nya från Nintendo.

Det var en smärre världsnyhet när Nintendo släppte Gameboy - en uppföljning till deras kioskvältare NES och en utveckling av de gamla Game & Watch-spelen.

Läs mer om "Gameboy - Det nya från Nintendo" och se liknande inlägg.

Pages