olw

En reklambild med titeln Halloween-tema i teckningstävling hos OLW.

Sisådär 15-20 år innan Halloween började föras fram av handlarna i Sverige som ytterligare ett sätt att tjäna pengar på konsumtion av alla de slag, så hade OLW en teckningstävling som kunde varit hämtat ur vilken Halloween-kampanj som helst. Här kretsar tävlingen kring deras produkt OLWAR (ordlek med ordet "howl", yla) och därigenom temat på tävlingen. Teckna och vinn, denna gång är det produkter från SEGA i vinstpotten.

Läs mer om "Halloween-tema i teckningstävling hos OLW" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Cheez doodles - Originalet som står sig fortfarande!.

OLW lanserade ostbågen efter en amerikansk förlaga 1968 och sedan dess har svenskarna varit som galna i den böjda, gula bågen. Eller kroken. En undersökning som gjordes 2011 visade att nästan hälften av svenskarna säger "ostkrok" i stället för "ostbåge". 60% säger ostbåge och 40% säger ostkrok. Statistiskt sett.

Oavsett vad man kallar den så är ostbågarna, eller Cheez Doodles som de heter när OLW producerar dem, här för att stanna.

Läs mer om "Cheez doodles - Originalet som står sig fortfarande!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln "Sounds crispy!".

Den här reklamen satte sig stenhårt i mig som tonåring. Dels för att det var i den här vevan som jag köpte och läste mest serietidningar av den lite äldre sorten och som därför innehöll reklam som vände sig mer mot min åldersmålgrupp, och dels för att TV4 började sända i hela Sverige och det var den första reklamkanalen som jag möttes av regelbundet. Och där sändes reklamen om och om igen.

I reklamen syns den nu etablerade författaren Bea Uusma, sångaren Magnum Coltrane Price och dansaren och koreografen Micke Strid.

Läs mer om ""Sounds crispy!"" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Skryt och skrävla med OLWs Cheez Doodles.

OLW var de första som lanserade ostbågar - cheez doodles - i Sverige och det är en klassiker som fortfarande håller vårt avlånga land i ett järngrepp. Cheez Doodles har sin självklara plats på snacksbordet på varje fredagsmys som fest.

Läs mer om "Skryt och skrävla med OLWs Cheez Doodles" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Cheez Doodles - The cheezier snack with the crispy sound!.

"Cheez Doodles - The cheezier snack with the crispy sound!" En så klassisk reklamslogan så det står härliga till. Men så var (är) de ju så goda också!

Läs mer om "Cheez Doodles - The cheezier snack with the crispy sound!" och se liknande inlägg.