Bildsagor med diabilder!

Det här är första gången som jag ser reklam för sagor på det här sättet - med diabilder! Jag har sett Viewmaster-sagor och sagor på 8mm film och de klassiska musiksagor med det karaktäristiska "när du hör detta ljudet är det dags att vända blad", men aldrig har jag sett den här varianten. Jag är dock inte jätteöverraskad. Diabilder är ju bara ett steg från att visa det hela på film, du har en projektor och du har duken, det är egentligen bara fantasin och någon som läser historien samtidigt som behövs för att upplevelsen ska vara total.

Visst kan du teckna!

Antalet varianter på Åke Skiölds teckningskurs är nog lika många som de som köpte den här postorderkursen. Teckningskursen är ju det egentliga namnet, men Åke Skiölds porträtt och handledning fanns med under större delen av 1900-talet. Tillika lejonet som man försökte rita av, men misslyckades med om och om igen.

Cowabunga! Turtleströjor!

Det är klart att Turtlarna ska finnas på kläder också, och om det gäller kläder på slutet av 1980-talet och 1990-talet så är det Wright & Co som gäller. Här är det två coola college-tröjor som är i fokus, en med den underbart härliga "Mean, green, pizza-eating machine" på sig. Turtle power! 🐸

Dags att varva Super Mario Bros. 3

När den här boken kom hade jag sålt min Nintendo basenhet, så jag drabbades aldrig av hajpen som tredje iterationen av Super Mario Bros innebar. Om jag minns rätt såldes dock boken i vanliga mataffärer så jag bläddrade igenom den på fika- och lunchraster när jag sommar- och helgjobbade på Vivo i Grästorp. Jag har då, precis som nu, alltid tyckt om att läsa igenom dylika spelgenomgångar.

Premier för en miljon med Jultidningsförlaget

Jultidningar har sedan början av 1900-talet varit en säker källa till lite extra pengar i fickorna hos ungdomar i Sverige. De rycker ut i samlad tropp, går dörr till dörr och med rådjursögon frågar ifall man kan tänka sig att köpa jultidningar. Under de år som jag var ute och sålde jultidningar så hände det sig nog att man fick en kassett med musik på, och i den här annonsen skrivs det om en specialinspelade rock-LP-skivor. Och det är bara några av de premier som förlaget utlovar - premier för en miljon! Det ni...

Vad sägs om några plojetiketter?

Plojetiketter - känn på det ordet. Ploj. Etiketter. Roliga klistermärken hade man kanske sagt idag. När jag tittar på dessa så känns det som att dessa kunde lika gärna varit hämtade från Svenska MAD vid samma tid. Det finns några guldkorn här: "Yes box ålrajt", "Press att hitta på skämtsamma skyltar" och "In resäl segnälk AB" - Ni läser baklänges. Hade man kunnat skicka efter de här arken för en ynka tia idag hade jag beställt alldeles för många ark och plågat min omgivning med 😁

Läckra skrivprylar från Posten

Det kan med dagens ögon kännas underligt att Posten en gång i tiden uppmuntrade till att skriva brev. Genom sin tidning Skriva & Berätta fick man möjligheten att hitta brevvänner i andra länder och med klistermärken och brevpapper var grunden lagd för korrespondens i åratal.

Här har de satt samman ett sådant grundpaket som de finurligt nog kallar för Postens Brevlåda, där du får alla dessa prylar i annonsen för 56 riksdaler.

Klassisk Musse Pigg-klocka

Musse Pigg-klockan ser ju fin ut och vi upplyses via annonstexten att det är ett schweiziskt urverk - vilket säkerställer kvalitet. Men det som verkligen tar hem vinsten här är ju det brutalt breda armbandet. Så rätt då, så ute ett decennium senare och så inne nu igen. Jag minns när jag själv hade ett så brett armband till min klocka - dock inte Musse Pigg-klocka med schweiziskt urverk, men ändå - och var jag tyckte det var coolt. Byttes på 80-talet ut mot ett smalare plastarmband och en klocka från Swatch.

Byggis - Utmanaren!

LEGO-utmanaren Byggis är en lång historia som i sin helhet går att läsa i boken Serietidningsreklam, men om man ska beskriva den i några få korta meningar så handlar det om den drivne Per-Erik Johansson från Älmhult som insåg att det gick att utmana LEGO och som trots stämningar fick rätt i slutändan, och längs vägen inspirerade andra att utmana den stora danska LEGO-jätten.

Skivklubben Musik för alla

Musik på postorder är inget nytt, men kan te sig som en udda företeelse för de som växer upp i en värld där streaming av musik och annan media är vardagsmat. Olika skivklubbar fanns i drivor under förra seklets decennier och det var ungefär samma grej. Du får välja några skivor som blir hemskickade, ungefär som en slags prenumeration, och du ibland välja att skicka tillbaks dem, eller avsäga dig månadens nyheter i förväg. I Skivklubben Musik För Alla får man även en present när man blir medlem, en skiva med fyra låtar av bl.a.