Janne "Loffe" Carlsson visar upp 91:an

Den här annonsen är lika kul som den är finurlig. "En folkkär figur!" säger titeln, och det kan ju anspela lika mycket på 91:an som på personen i bild, Janne "Loffe" Carlsson. Janne hade blivit Loffe med hela svenska folket fyra år tidigare, 1973, genom tv-serien "Någonstans i Sverige" som handlar om just en grupp värnpliktiga soldater - en folkkär figur, med andra ord. Janne hade också, ett par år tidigare, spelat värnpliktige 69:an i filmerna "47:an löken" och "47:an Löken blåser på". 

Supercoola adventskalendern med Star Wars

Mitt vuxna jag hade kunnat gå över lik för att få den här coola adventskalendern får jag erkänna. Tänk att gå på loppis och hitta en sådan juvel! Det hade varit så jekla häftigt!

Semic, som låg bakom utgivningen av serietidningen Stjärnornas Krig - japp, det fanns en tid då Star Wars benämndes som Stjärnornas Krig i Sverige - hade detta brottarerbjudande.

Rick Hart hos Albumrevyn

"Rick Hart" blev det svenska namnet på den belgiska äventyrsserien "Ric Hochet", en ordvits på ordet rikoshett, alltså när en kula studsar på ett föremål och ger ifrån sig ett speciellt ljud. Ric/Rick har också hetat "Allan Falk" då serien gavs ut på ett annat förlag. Serien hade manus av André-Paul Duchâteau och tecknade gjorde Gilbert Gascard under sin pseudonym Tibet.

Rick Hart ingår i Örn-serien från Semic där bland annat mina personliga favoriter Franka och Yoko Tsuno gavs ut på 1980-talet.