Samla Seriepocket!

De här pocketarna minns jag mycket väl. Vänner till mina föräldrar hade dussintals och varje gång vi besökte dem försvann jag in i seriernas värld genom dessa pocketar. Bäver-maskoten kom till först när man passerat 100-strecket i antal utgivningar, den dök upp på omslaget först på nummer 101.

Rick Hart hos Albumrevyn

"Rick Hart" blev det svenska namnet på den belgiska äventyrsserien "Ric Hochet", en ordvits på ordet rikoshett, alltså när en kula studsar på ett föremål och ger ifrån sig ett speciellt ljud. Ric/Rick har också hetat "Allan Falk" då serien gavs ut på ett annat förlag. Serien hade manus av André-Paul Duchâteau och tecknade gjorde Gilbert Gascard under sin pseudonym Tibet.

Rick Hart ingår i Örn-serien från Semic där bland annat mina personliga favoriter Franka och Yoko Tsuno gavs ut på 1980-talet.

Har du läst alla?

Här är några personliga favoriter får jag säga - albumen som lästes om och om igen, till slut så slitna och ihoptejpade att de knappt gick att läsa längre. 20 år senare har tejpen blött igenom pappret så det har blivit genomskinligt och albumen är fortfarande omöjliga att läsa - och stört omöjliga att slänga bort.

20 år med Tintin

1988 var det tydligen något slags jubileum för Tintin, jag är osäker på vad eftersom Tintin kom ut redan före andra världskriget, men något med 20 år var det i alla fall som behövde uppmärksammas. Notera att man väljer att stava Bokhandeln och Varuhusen med stor bokstav. Intressant...