serietidning

En reklambild med titeln Kampen fortsätter!.

Dino Riders är en av alla leksakssatsningar som inte riktigt tog fart. Även om Dino Riders fanns både som tv-serie och serietidning räckte det inte riktigt. Endast tre år salufördes leksakerna, året efter den här annonsen så kom sista omgången av leksaker av Dino Riders.

Kul fakta: Linus Wahlgren gav sin röst åt Lillgrabben, den yngsta av de människor som red på dinosaurierna.

Läs mer om "Kampen fortsätter!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln I sin egen värld....

Internreklam var väldigt vanlig förr i tiden, kanske än idag. Men i eran fram till slutet av 1980-talet så var internreklam ytterst lukrativt jämfört med att plocka in en annons för en leksak, klädesplagg eller liknande. Det var helt enkelt så att om man gjorde reklam för en annan tidning - vanligtvis på samma förlag - så gjorde det att det såldes så många fler tidningar baserat på den annonsen vilket gjorde att man tjänade mer pengar på det än om man hade tagit in en "vanlig" annons.

Här är det ju tennisproffset Björn Borg som försvunnit in i serietidningens värld i och med en hög med tidningen Seriemagasinet. Härligt nostalgiskt på många sätt!

Läs mer om "I sin egen värld..." och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Kurt!.

Alla som vuxit upp under 80- och 90-talet vet vem Kurt Olsson är. Frågan är hur många som känner igen honom idag...? 

Lasse Brandebys tokroliga karaktär Kurt Olsson var i alla fall det närmaste man kunde komma en landsplåga, och gick inte bara igen på tv, utan bio och även i serietidningsform. 

Och så får vi inte glömma Arne, denna ständigt hunsade medhjälparen som vi älskade att tycka synd om.

Läs mer om "Kurt!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Nya tidningen Mascot.

Det gäller att attrahera marknaden på allra bästa sätt. På 70-talet var det väldigt vanligt att använda svenska kändisar för att sälja in nya tidningar. Björn Borg är bara en i raden av tidningar som använder hans ansikte - och i det här fallet även en serie - för att locka köpare och läsare.

1976 kom den här annonsen. Då var Björn Borg redan ett stort namn efter att ha spelat i både Davis Cup som Wimbledon, men det skulle bara bli fler och större vinster framöver. Samma år vann han sin första av fem på raken påföljande vinster i Wimbledon.

Läs mer om "Nya tidningen Mascot" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Köp Hälge!.

Hälge - allas vår favoritälg - återfanns på massa olika saker; muggar, badlakan, t-shirts... allt vad du kan tänka dig. Kom å köp! Kom å köp!

Läs mer om "Köp Hälge!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Ständigt denna Knasen.

Pacifisten Knasen går hem fortfarande, och på 1980-talet kanske ännu mer. Här är lite inhemsk reklam, serietidningar emellan.

Läs mer om "Ständigt denna Knasen" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Hzz... hzzz....

Hzz var den ödleliknande varelsen som Fantomen fick strida mot flera gånger innan han "tämjde" honom. Här gör Hzz reklam för nya Fantomentidningen - i svartvitt såklart eftersom tidningen inte trycktes i färg vid den här tiden.

Läs mer om "Hzz... hzzz..." och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Alf!.

Jooodu, Alf fanns inte bara på tv utan i serieform också... Alf var utomjordingen från Melmac som krashade på jorden och fick bo hos familjen Tanner. Katter var för melmacianska utomjordingar något av en delikatess, vilket skänkte en återkommande humoristisk situation i varje avsnitt när Alf på ett eller annat sätt försökte äta upp familjens katt. 

Läs mer om "Alf!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Oppfinnar-Jockes extra tjocka julmagasin.

En underbar tidning med mycket klurigt - och här görs reklam för det extra tjocka julnumret!

Läs mer om "Oppfinnar-Jockes extra tjocka julmagasin" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Stålmannen - medlem av Svenska Kraftpoolen.

Stålmannen - Superman - har sedan starten varit spännande att läsa. Undras bara vad "Svenska Kraftpoolen" är för något....?

Läs mer om "Stålmannen - medlem av Svenska Kraftpoolen" och se liknande inlägg.

Pages