spel

En reklambild med titeln Nya Nintendospel!.

När man ägde en Nintendokonsoll var måndasskiftet alltid lite trevligare eftersom det var då som det släpptes nya spel. Eftersom veckopengen inte var den största (eller att jag inte hade tillräckligt med tålamod för att spara tillräckligt av pengarna) så var möjligheten att hyra spelen en bra utväg. Yapon var de som stod för den affärsbiten och i den lokala leksaksbutiken Bondessons i lilla Grästorp var det både en och sjutton gånger som man stod och valde bland Nintendos hyrkassetter. Jag minns tydligt hur hett jag ville spela Total Recall och Adventures of Lolo bland de här nyheterna.

Läs mer om "Nya Nintendospel!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Klockren annons för Tjejsnack.

Vissa annonser står ut. Den här gör det. Jag har absolut ingen aning om vad spelet Tjejsnack går/gick ut på, men det är klart och tydligt inte ett spel som småkillar kommer att tycka om. Den här annonsen förstärker det hela. Den lille killens tveksamma min, spelkartongens utformning. Och missa inte de tidstypiska - annonsen är från 1991 - kläderna! Underbart!

Läs mer om "Klockren annons för Tjejsnack" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Det var en rälig groda, den....

Som en variant av Hungry Hungry Hippos skulle jag nog likna Grodfotboll med. Ser ut att vara ett ganska kul spel, men ser samtidigt väldigt stort ut.

Läs mer om "Det var en rälig groda, den..." och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Klassiska Amiga!.

Amiga 500 var kanske tillsammans med Commodore 64 den dator som la grunden för det svenska datorspelsimperiet som decennier senare skulle komma att göra spel som Battlefield, Candy Crush, Minecraft och Star Stable. Man kan ju lugnt säga att det var ett kraftpaket som hette duga, med den tidens mått mätt, och om man inte spelade spel så kanske man ritade, gjorde musik eller programmerade.

Läs mer om "Klassiska Amiga!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Tag med ett Jumbo-spel på resan.

Jumbo-elefanten känner jag igen från några andra spel jag hade och som jag spelade när jag var liten, men just de här som visas upp i den här annonsen känner jag inte igen alls... Undras om de var bra?

Läs mer om "Tag med ett Jumbo-spel på resan" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Smarties-spelet.

Något år tidigare hade Smarties ett spel, och här rullar de vidare med samma mynt, fast det här lite mer klurigt och pyssligt verkar det som. Sven Nordqvist, mannen bakom Pettson & Findus, har även illustrerat detta spelet.

Läs mer om "Smarties-spelet" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Lennart Hellsing och SEMPER.

Vi har redan täckt in att många "tråkiga" saker annonseras på ett lekfullt sätt för att barnen ska ta åt sig dem. Fast den här går ändå ett steg längre med dagens mått mätt. Här samlar du på spelkort till ett slags "Löjliga familjen" - och det bäst är att det är Lennart Hellsing som skrivit verserna om de olika figurerna! Hur ballt är inte det!

Läs mer om "Lennart Hellsing och SEMPER" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Global Gladiators.

Ett dataspel sponsrat av McDonald's. Inte illa. Inte illa alls. Eller så är det precis det. "Samtidigt är du ivrigt påhejad av Ronald McDonald som bjuder på hamburgare om du har tur."

Läs mer om "Global Gladiators" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Lyssna på Sonic the Hedgehog!.

Det är inget tvivel om att Sonic var Segas frontfigur. Hen tar ju upp en fjärdedel av annonsen, medan stackars Ecco the Dolphin knappt syns. Men... säljer det så säljer det...

Läs mer om "Lyssna på Sonic the Hedgehog!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Disneyland - En Monopol-ripoff?.

Klassiska spel från Kärnan (och Disney), men visst påminner Disneyland-spelets koncept om ett annat välkänt spel - Monopol?

Läs mer om "Disneyland - En Monopol-ripoff?" och se liknande inlägg.

Pages