spelkonsoll

En reklambild med titeln Game Boy med Bat Boy.

Jag ägde en Game Boy. Jag sålde mitt Nintendo 8-bitars och köpte en Game Boy. Inte mitt bästa beslut, men det var helt rätt då. Fick sedan en hygglig summa för den när jag sålde den på Tradera 2009.

Den här annonsen minns jag s ohyggligt väl. En tidning med den här annonsen i sig låg i samma tidningshög (på toaletten i källaren hemma hos mina föräldrar) och där låg även en utgåva av tidningen En Ding Ding Värld som på omslaget hade en bild på "the incredible bat boy", en pojke som fötts med fladdermusutseende och jag svär - på hedersord - att det är säkert samma pojke! Säkert!

Det är lustigt hur en annons kan etsa sig fast i skallen på grund av en sådan sak...

Läs mer om "Game Boy med Bat Boy" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Allt annat än seg Sega Force.

Sega Force var tidningen som rapporterade om alla nya (och gamla) spel som Sega släppte till sina olika konsoller. Speltips, nyheter och krönikor - allt som man kan förvänta sig av en fullfjädrad speltidning. Go, Sonic, go!

Läs mer om "Allt annat än seg Sega Force" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Rea på Nintendospel!.

Oooh, här finns många favoriter från min barndom. Själv fick jag mitt Nintendo 8-bitars i julklapp, och det var med nöd och näppe som jag missade det tåget. Vi hade bestämt oss för att årets julklapp skulle bli en spelkonsoll och hade siktet inställt på en enkel variant som ingen minns nu för tiden. Men personalen på Leksaken i Trollhättan sa att vi borde vänta någon månad, för snart släpps det en ny konsoll som verkar vara cool - Nintendo. Sagt och gjort, vi väntade och jösses vad skoj jag har haft sedan dess. Super Mario Bros, Legens of Zelda, Excitebike, alla de klassiska spelen har jag spelet om och om igen. I den här annonsen syns Section Z som var ett av mina favvospel, innan det var dags att gå vidare till lite coolare spelkonsoller och datorer. Internet väntade ju runt hörnet, och sedan är sagan all....

Läs mer om "Rea på Nintendospel!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Spelar du SEGA?.

3 gånger SEGA - 8-bitaren Master System, 16-bitaren Mega Drive och den bärbara Game Gear, med färgskärm. Rent tekniskt låg de före den stora konkurrenten Nintendo och under en kort tid på 1990-talet såg det ut som att de kunde ta över tronen. Men så slog Nintendo tillbaks med sin 16-bitarsmaskin och släppte spel med favoriterna Mario och Link och cementerade sin förstaplats.

Läs mer om "Spelar du SEGA?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Top Gun II !.

Vissa spel var bara helt enkelt häftigare än andra, och jag kommer ihåg när jag fick chansen att provspela Top Gun II i en affär i Trollhättan. Så. Häftigt!

Tyvärr hade jag inte råd att köpa spelet vid den tiden, och nu - sisådär 30 år senare - tror jag inte att jag skulle uppleva spelet som speciellt häftigt. Tiden är inte nådig mot vissa spel...

Läs mer om "Top Gun II !" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln De ni - tangentbordet ingår i priset!.

Tänk att det en gång i tiden var ett kraftfullt säljargument att tangentbordet ingår i köpet. Det måste varit något extra minsann, att tangentbordet inte behövde köpas till. Och apropå annonscopyn: Under bilden står det "G7000 - här spelklart med videopac nummer 39 - Rymdväktarna" - och på bilden sitter videopac nummer 38 i. Undrar om några huvuden rullade för det misstaget - eller om ingen brydde sig...

Läs mer om "De ni - tangentbordet ingår i priset!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Nya Nintendospel!.

När man ägde en Nintendokonsoll var måndasskiftet alltid lite trevligare eftersom det var då som det släpptes nya spel. Eftersom veckopengen inte var den största (eller att jag inte hade tillräckligt med tålamod för att spara tillräckligt av pengarna) så var möjligheten att hyra spelen en bra utväg. Yapon var de som stod för den affärsbiten och i den lokala leksaksbutiken Bondessons i lilla Grästorp var det både en och sjutton gånger som man stod och valde bland Nintendos hyrkassetter. Jag minns tydligt hur hett jag ville spela Total Recall och Adventures of Lolo bland de här nyheterna.

Läs mer om "Nya Nintendospel!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Schysssta sommarspel!.

Det första jag tänker på när jag ser den här annonsen är att det är tre stycken S i ordet "schysssta". Stavfel eller medvetet eftersom Sega börjar på "s"? Lär vi nog aldrig få veta. Men några av spelen är ju schysssta - med den tidens mått mätt i alla fall...

Läs mer om "Schysssta sommarspel!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Inget annat TV-spel har lika många starka spel.

SEGA satsade stort för att komma ikapp Nintendo och jag tycker speciellt mycket om "Senaste SEGA-nytt hör du på telefon 020-744041. Kostar bara som ett lokalsamtal!"

Läs mer om "Inget annat TV-spel har lika många starka spel" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Hyra Gameboy.

Alla kunde inte köpa Nintendos produkter när de släpptes på marknaden - så då var det ju tur att man kunde hyra dem.

Läs mer om "Hyra Gameboy" och se liknande inlägg.

Pages