sport

En reklambild med titeln Alla ska bada!.

NK firade 75-årsjubileum när den här annonsen kördes i bland annat Kalle Anka i slutet av juni. Det är inte annat än att man undrar var flickan och pojken är idag, och om de minns fotograferingen...

Läs mer om "Alla ska bada!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Sport kräfva dessa kläder!.

Design från 80-talet är väl mest förknippat med breda axelvaddar, neonfärgade kläder och hår på ända med tre tuber hårsprej i. Annonsen här är från 193, några år innan de ikoniska kläderna och färgerna skulle börja prägla 80-talet som vi minns det.

Det är kanske därför som SportJohan inte har någon inspiration från neon-färgerna och håller sig till det klassiska blåa och röda. Bra för dem, säger jag bara.

Läs mer om "Sport kräfva dessa kläder!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Samla Brolin.

Samlarbilder, samlarbilder, samlarbilder. Det här är några år innan det ska bli en stor bildsamlarvåg i Sverige, där såväl svenska och amerikanska samlarbilder ska stå på många önskelistor. Namn som Upper Deck och Parkhurst skulle bli hårdvaluta med sina samlarbilder. 

Samlarbilderna här i reklamen var lite billigare. 5 spänn paketet. Men det fanns 288 bilder att samla på sig. Det tog nog sin lilla tid...

Läs mer om "Samla Brolin" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Rolle Stoltz lirar hockey!.

Jag har personligen ingen koppling till Rolle Stoltz, mer än att jag sett honom i något teve-program för länge sedan och än idag ibland kan härma hans sätt att säga "hoonom", med ett långt första O. Han spelade dock hockey - och det länge. 218 landskamper blev det, under närapå tre decennier. Efter det blev han ishockeykommentator, säkert tillsammans med sin gode vän  Lars-Gunnar Björklund. Här gör han reklam för hockeyblad av plast, något som jag vuxit upp med, något annat har inte funnits på min radar... Sånt är livet när man inte är så gammal...

Läs mer om "Rolle Stoltz lirar hockey!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Här siktar vi framåt - mot 2002!.

Ekströms kombinerar här en tävling för fotbollsintresserade, men lyfter även blicken 15 år in i framtiden - till VM 2002. Med tanke på att den här reklamen kom 1987 så är det beundransvärt med sånt engagemang.

Läs mer om "Här siktar vi framåt - mot 2002!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Lev offensivt med russin i magen!.

Stefan Edberg var en av 80-talets stora sportstjärnor och att han gör reklam för russin är ju väldigt trevligt. Det perfekta mellanmålet - russin från Sun-Maid.

Läs mer om "Lev offensivt med russin i magen!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln MER - För god att kolsyra!.

En klassiker som står sig. MER - för god för att kolsyra. Mmmm... den står sig bland all annan reklam kan jag tycka...

Läs mer om "MER - För god att kolsyra!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Active Pro Stuff.

Ett företag som hängde på trenden med skateboards på 1980-talet. Och smaka på det ordet: "postorder". Fanns det något mer 80-tal än det?

Läs mer om "Active Pro Stuff" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Vågar du inte? Käka Frosties!.

Tony Tigers frukostflingor ger dig tydligen inte bara en bra start på dagen - du får också mer mod. Hur annars kan man förklara den här serien...?

Läs mer om "Vågar du inte? Käka Frosties!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln BMX! Med en pool nål..

BMX var coolt och nytt. Stavfel är aldrig coolt. Fast här smög sig ett in - eller jag hoppas i alla fall det. Annars så får du en pool när du anmäler dig till tävlingen. Inte illa om det hade varit så...

Läs mer om "BMX! Med en pool nål." och se liknande inlägg.

Pages