tävling

En reklambild med titeln Bygg en drake.

Lakrisal var godiset som var på gränsen för starkt, som hockeypulver i fast form. Sedan släppte de den gulsvarta förpackningen med ännu starkare smak, vilket gjorde att smaklökarna fick sig en ännu värre omgång. Men gott var det.

Här är det en tävling på gång och man kan vinna en "off road"-cykel, vilket var ett tidigt namn för mountainbike. Lustigt att man byter ut ett engelsk namn mot ett annatn, men det kanske var ett namn som på något sätt skulle passa målgruppen i vårt avlånga land bättre än just mountainbike. Vi har ju inte så många berg, snarare kullar och fjäll.

Läs mer om "Bygg en drake" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Köp godis, "rita" och vinn!.

En klassisk tävling - rita och vinn. Fast här finns det en liten hake - du ska inte rita något utan du ska sätta ihop ett ansikte av godis. Godis från Cloetta. Vilket gör att du måste köpa en massa godis från Cloetta först, innan du ens kan delta i tävlingen. En okej idé, men jag tror inte att föräldrarna var så glada över den här tävlingsformen. Men vad vet jag.... det kanske kom in tusentals tävlingsförslag.

Läs mer om "Köp godis, "rita" och vinn!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Tävla om pengar eller rymdskepp!.

Här ges barnen chansen att vinna ett coolt rymdskepp. Som man kan fylla med leksaker för 2250 kronor. Eller så kan man få hela summan insatt på sin bankbok! Gissa vad föräldrarna nog hade velat att barnen skulle göra, och vad som egentligen skedde...? 

Läs mer om "Tävla om pengar eller rymdskepp!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Vinn med 3M!.

Det finns ju olika sorters tävlingar, helt klart. Den här är aningen enklare - tejpa, rita, vinn. Och en cykel eller radio skojar man ju inte bort. Men stackars de 65 som vann en presentförpackning tejp. Den dagen går nog inte till historien som en av de lyckligaste... eller så var 70-talet helt enkelt så brunt så att man blev lycklig av att vinna en presentförpackning tejp.

Läs mer om "Vinn med 3M!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Rita och lek och vinn med Ekströms.

Hört på marknadsavdelningen: - "Vi borde ge ut en bok med lekar. Nya lekar. Som ingen känner till." - "Fast hur ska vi få ihop det?" - "Vi anordnar en tävling som får folk att skicka in sina nya lekar." - "Ok, bra, vad ska de vinna?" - "Något vi kallar för Ekströms nya topp 19!"

Läs mer om "Rita och lek och vinn med Ekströms" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Res in i framtiden med Statoil.

Lite intressant tävling - rita hur framtiden ser ut. Det är inte annat än att man funderar på hur tävlingsbidragen såg ut. Synd att internet inte fanns för gemene man på den tiden, då hade man kanske kunnat lägga upp det som en hel webbplats och sedan tittat på det 30 år senare...

Läs mer om "Res in i framtiden med Statoil" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Odygspåsen Niklas är igång....

Det är inte ett ord som man hör så ofta - odygspåse. Roligt är det i alla fall, och här var det odygspåsen Niklas som hade klippt sönder baksidan av Ekströms Vaniljpudding och Ekströms ber om hjälp för att få det rätt igen...

Läs mer om "Odygspåsen Niklas är igång..." och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Tävling med The Real Ghostbusters.

Jag förstod aldrig riktigt skillnaden mellan Ghostbusters och The Real Ghostbusters, men leksakerna var häftiga och en tävling som lockar med USA är ju inte fy skam...

Läs mer om "Tävling med The Real Ghostbusters" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Fem kilo godis!.

Lätt att jag hade varit med i den här tävlingen om jag känt till den. Jag hade skickat in dussintals med teckningar! 5 kilo godis! Hajar ni! FEM KILO!

Läs mer om "Fem kilo godis!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Digitalklocka från Apotekarnes.

1990-talet. Digitalklockor har blivit var mans och kvinnas egendom. Apotekarnes hänger på tåget och har en tävling där en "cool" digitalklocka är priset.

Läs mer om "Digitalklocka från Apotekarnes" och se liknande inlägg.

Pages