Surfs up, Tony Tiger!

En något modernare ritad Tony Tiger kör sitt mantra: "Kellogg's Frosties smakar grreat!" Här är det beach 1989 som gäller och vindsurfning som är det coola. Killar som utmanar mindre coola killen, som i sin tur får hjälp av Tony Tiger och Frosties. I en alternativ tidslinje eller möjligtvis en mörkare parallell dimension hade Tony Tiger bara ätit upp de obstinata surf-killarna, så hade det varit bra med det...

Klipp och flyg med Tony Tiger

Pyssel och knåp har alltid varit ett bra sätt att sälja prylar på, och frukostflingor är väl inget undantag. Det kan ju vara ett sätt att övertyga mamma eller pappa att köpa just den däringa flingan som du vill ha, men som i vanliga fall är lite för sockrig för föräldrarnas ögon och plånbok. Här är det Tony Tigers Frosties som ger dig möjligheten att klippa ut en del av kartongen och få ett flygande farkost för att förgylla sensommaren med. 

Tony Tiger på safari

Kattmannen är i farten igen, den här gången med en snajsig plan så han ska kunna stjäla det hemliga receptet på Frosties. Som tur är så är finns det ett hål i planen och Kattmannen råkar illa ut i stället för Tony Tiger.

Tigern Tony trollar

Tony Tiger fick huvudrollen i många seriebaserade annonser, men jag undrar om inte denna är den sämsta av dem alla. Dåligt tecknad och dålig story, även om jag naturligtvis förstår att den bara är till för att lyfta fram att Kellogg's Frost Flakes nu har bytt namn och heter Frosties i stället.

Vi skriver 1986 och eftersom annonsen är inscannad från nummer 9 av tidningen Blondie - som utkom med 12 nummer per år - torde denna annons körts i september månad. Kanske skedde namnbytet under sommaren för att få en skjuts i och med skolstarten...?

Tony hoppar stavhopp

Maskoten Tony Tiger har genom alla år och alla annonser i serieformat prövat på mycket och den här gången är det sporten stavhopp som står i centrum. Jag minns så väl den här annonsen från min barndom, och jag tyckte då - liksom nu - att staven Tony använder är aaaaalldeles för tunn. Tyckte nog då som nu att han faktiskt kunde ta språnget över ribban, han är ju ändå där uppe. Men då hade å andra sidan den komiska poängen gått om intet.

Se upp för fiskmåsen, Tony Tiger!

Tony Tiger återfinner sig på de mest fantastiska platser, den här gången är han i Venedig där han ska delta i årets stora Gondol Grand Prix. Det blir - som vanligt - en fnurra på tråden och Tony behöver energi för att komma på fötter igen. Den här gången är det en fiskmås som ser till att Tonys koncentration bryts så att han dunkar huvudet i Suckarnas bro och får en rejäl bula. Stackars Tony...

Tony i vilda västern

Det blir platt fall för Kattmannen när han återigen försöker stjäla det hemliga receptet till Kellogg's Frost Flakes. Tony Tiger är honom snabbt på spåren och får hjälp av ödet när Kattmannen tvärsvänger vid ett stup och Tony faller ner för det. Lyckligtvis landar Tony på Kattmannen, som på något mirakulöst sätt kommit ner, och befinner sig nedanför stupet. Nåja, logik kanske inte behövs i Kellogg's reklamvärld... 🤷‍♂️

Tony Tiger på hal is

Tony är spontan, det är bra det. I denna seriereklam, där hans olyckliga äventyr aldrig tycks sina, är den skridskoåkning som står i centrum. Trots att han läser på så verkar han ha hoppat över kapitlet som handlar om hur man stannar på skridskor - en nog så svår sak att lära sig.

Tony Tiger möter Nessie

Tony Tiger är alltid ute på roliga irrfärder och den här gången befinner han sig i Skottland, intill sjön Loch Ness, där han bestämmer sig för att spela lite säckpipa innan frukost. Det tycker dock inte Nessie, Loch Ness-monstret, om, och dyker upp och skrämmer slaget på stackars Tony. Dock löser sig ju allt när Nessie bjuds på Frost Flakes till frukost, och sedan kan säkert Tony spela säckpipa hela dagen om han vill.

Tony Tiger i TV

Tre gånger katter i TV - med människor som tittar på TV. Allt kan hända i reklamens värld, tydligen. Kattmannen lurar till sig det hemliga receptet från Tony Tiger, men Tony agerar snabbt och stoppar honom. Dumt av Tony att ta med det hemliga receptet till TV-studion kan jag cyniskt tycka, och Tony kompis är verkligen den sämsta sidekicken någonsin. Hen ser att det är Kattmannen redan i tredje rutan men säger inget till Tony. Anar man kanske dubbelspel?