tuggummi

En reklambild med titeln Kletisarnas önskedröm.

Det är inte lätt för de stackars kletisar som inget hellre önskar än att få kunna blåsa lika stora och bra bubblor som Hubba och Bubba. Men receptet fick de inte den här gången heller.

Målad av den svenske illustratören Alf Woxnerud.

Läs mer om "Kletisarnas önskedröm" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Bubbelöra?.

Shake, Jenka, Dance tillhör nog de tuggummin som kallar på mångas nostalgiska sida. Kwax, Funny, ChuHai och Hip Hop ... kanske inte. Klassiska tuggummin oavsett, och som förälder så förfasas jag över tilltaget att sätt en bubbla i örat. Vilket strul att få bort tuggummirester från håret om något skulle gå fel!!!

Läs mer om "Bubbelöra?" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Nyhet från Wigley's: hubba bubba.

1979 lanserade Wrigley's tuggummit Hubba Bubba i USA, och snabbt tog sig godis-nyheten över Atlanten. Den här annonsen är från början av 1980, målad av Kurt Italiaander och här kan man även se att Hubba Bubba stavas med ett litet "h" i början, något som övergavs senare.

Under de kommande åren alternerade man annonser för det populära tuggummit med de rosa bubbelfigurerna med ett foto på en tjej i cowboy-hatt, en koppling till den första tv-reklamen för Hubba Bubba i USA, som utspelades i en western-miljö med cowboys som gjorde upp genom att tugga tuggummi.

Läs mer om "Nyhet från Wigley's: hubba bubba" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Nu med citronsmak!.

Det redan då otroligt populära tuggummit Hubba Bubba finns nu med citronsmak. Om jag minns rätt så var det uppfriskande och gott, men det var heller ingen smak som stod sig i längden. Redan några år senare, 1987, är smaken borttagen från annonserna med Hubba Bubba och har då fått ge plats åt en ny smak - äpple.

Läs mer om "Nu med citronsmak!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln En sån här vill man ju ha!.

Synd att de inte gör sådana här tischor i vuxenstorlek - en annan hade ju gladeligen gått runt i en sådan här. Hubba Bubba - Big bubbles, no troubles!

Läs mer om "En sån här vill man ju ha!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Ta' lugnt, ta... en T-shirt!.

Tuggummit TOY lanserades så tidigt som 1934 av Marabou och dess kända reklamslogan "Ta't lugnt, ta ett TOY!" kom på 1960-talet. Då fick ingen mindre än Alice Babs vara talesperson i och med annonser i tidningar, på reklampelare och på rörlig reklam på bio. Toy hängde med ända till 1998 då produktionen lades ner då den ansågs för liten för att rättfärdiga sin existens. 2011 återuppstod TOY som produkt igen.

I den här annonsen är det dock trafik-tema. Antagligen var detta ett samarbete mellan NTF och Marabou, ett sätt att framhäva försiktighet och säkerhet i trafiken. 

Läs mer om "Ta' lugnt, ta... en T-shirt!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Lyft med Baloon!.

Baloon. Språkvetaren i mig har alltid stört mig på det namnet. Det är ju bevisligen en ballong som de pratar om, men engelskans ord för ballong stavas ju med två "l" - balloon. Nåja, det var ju ett okej tuggummi oavsett, speciellt det med colasmaken. Jag har alltid varit svag för cola-smak. Det hade säkert iiiiiingenting med att göra att jag drack enorma mängder coca-cola (1 liters glasflaska på den tiden) när jag ung.

Läs mer om "Lyft med Baloon!" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln En förtrollad kväll med tuggummi.

Förutom Hubba bubba var det väl dessa tuggummin som man tuggade på 1980-talet... Dance, Jenka, Shake...

Läs mer om "En förtrollad kväll med tuggummi" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Stimorol - Flashes of taste.

Kanske det mest klassiska av alla tuggummin på 80-talet - Stimorol. Och bilden kunde varit hämtad ur Flashdance, Dirty Dancing eller någon liknande film...

Läs mer om "Stimorol - Flashes of taste" och se liknande inlägg.

En reklambild med titeln Hubba & Bubba möter pirater.

Piraterna är på väg mot Bubbeldalen och som tur är så har de troligt dåligt bubbelgum. I stort sett samma bild som denna, men med en HubbaBubba-smak mer.

Läs mer om "Hubba & Bubba möter pirater" och se liknande inlägg.

Pages