Fabulous Hair Friends

Fabulous Hair Friends tillverkades av Tyco, just det, de som gjorde bilbanorna som varenda unge suktade efter på 80- och 90-talet. Fabulous Hair Friends var små dockor med väldigt långt hår i olika färger som du kunde koppla ihop bredvid varandra och sedan fläta ihop håret på dem. Med deras armar om varandra "låstes de fast" i varandra och sedan kunde man sätta dem på en klämma som man kunde sätta på sina kläder eller kanske i håret.

Aurora - Spännande racing för hela familjen

Annonsen för Aurora bilbana ger i mina ögon ett litet plottrigt intryck, mycket information på liten yta. Men så är ju annonsen från 1980 också, och jag kanske jämför med TYCOs annonser som kom några år senare, vilket gav ett helt annat intryck. Cool är ju produkten i alla fall, och det är första gången som jag ser en långtradare - en transportbuss - för bilarna. På fotot står en på bilbanan, undrar om den liksom racingbilarna gick att köra på banan...?

TYCO - Störst och häftigast

Det gäller att inte vara småskalig när det kommer till reklam för bilbanor. Brio Partner och dess reklambyrå Ted Bates (Helsingborg) slog på stora trumman och hade stort typsnitt: Störst! Häftigast!

Kanske de tänkte att man på något undermedvetet sätt ska koppla samman storleken och längden på bilbanan med att varumärket också är stört och häftigast, och därigenom känna sig mer angelägen om att köpa just Tyco... Reklambranschen är en häftig bransch!

Bilbanornas bilbana

Om det ska gå snabbt så ska det vara TYCOs bilbana. Här har inget sparats in på - idel kända bilmärken och retuschering av fotografierna så man ser hur snabbt bilarna åker. Och visst åkte de snabbt, ibland så snabbt att det knakade till i nacken när man följde deras färd längs banan. 

Djävulshoppet!

Bilbanor var, och är, alltid coola. TYCO var nog den som jag kände till mest och som oftast stod på julens önskelistor. Jag fick aldrig en bilbana från TYCO, och överlevde faktiskt det...