Kangaroos - Ett hopp in i framtiden

Stabila kängor från Kangaroos var kanske många föräldrars dröm, i alla fall när det kom till plånboken. När jag skrev om en annan annons för Kangaroos beskrev jag den lilla fickan som skorna hade, där man kunde ha en liten peng eller en husnyckel till exempel, och i den här annonsen syns den röda dragkedjan finfint på vänstra sidan av dojjan.

Uncle OLWs Super Peanuts

Amerikanska jordnötter går minsann inte av för hackor och i reklamtexten åker man snålskjuts på den forne presidenten Jimmy Carter (han var president 1977-1981 i USA) som var jordnötsodlare i sina unga år, innan han la mer tid på att engagera sig i politiken. 

Illustrationen av vargen, eller Ulven som den kallades internt, är gjord av Torvald Sundbaum, som jag berättat om tidigare.

Läs Wahlströms ungdomsböcker och flyg med till Disneyworld!

Likt i TV-programmet Sagostunden där en samling varelser flyger bort på en matta och den sista, lite kvarglömda varelsen hoppar ner i en resväska och flyger iväg verkar dessa två barn på samma sätt vara på väg mot USA och Disneyworld. Tävlingen arrangeras av Wahlströms bokförlag som under decennier gav ut ungdomsböckerna med röda och gröna ryggar. Klassiker som Biggles, Kitty, Dante och Vitnos är några av de som syns i den här annonsen och som många svenskar har vuxit upp med.

World Cup USA 1994

Upper Deck är ett av de mer exklusiva samlarkorten och fick ett uppsving på 1990-talet, bland annat genom att de hade samlarkorten för fotbolls-vm 1994. Det VM som blev historiskt och klassiskt tack vare att det svenska fotbollslaget tog brons och att Glenmark Eriksson Strömstedt sjöng "När vi gräver guld i USA". Det skapades många minnen den sommaren...

Big Top!

Big Top, en av glassnyheterna från GB Glace 1980, en glass som höll i sig i 3 år innan den vidareutvecklades till Tip Top. Annonserna som förde fram nyheten till allmänna skaran glassätare hade ett USA-tema, som synes ovan.

Res in i framtiden med Statoil

Lite intressant tävling - rita hur framtiden ser ut. Det är inte annat än att man funderar på hur tävlingsbidragen såg ut. Synd att internet inte fanns för gemene man på den tiden, då hade man kanske kunnat lägga upp det som en hel webbplats och sedan tittat på det 30 år senare...