Det magiska svärdet på VHS

Warner Bros. har med skiftande framgång fört fram tecknade filmer, i stort sett alltid i skuggan av det stora animationsbolaget Disney. Vissa har gått bättre än andra - Space Jam och Järnjätten är två bra exempel - medan vissa andra har det inte gått riktigt lika bra för. Det magiska svärdet - kampen om Camelot gjorde inget större intryck på filmhistorien, men gladde säkert publiken som såg den.

Landet för länge sedan kommer på video

Första filmen om Lillefot om hans familj och vänner är för många en stabil sten att sitta på och minnas hur bra filmen var. En speciell scen med känslosamt innehåll dyker då och då upp i diskussiontrådar som mätenhet över hur vackert och känsofylld en scen i en tecknad film kan vara, som ett meme, eller bara som ett inlägg i debatten.

Turtlarna!

Åtminstone 4-5 år av 1990-talet så regerade de muterade sköldpaddorna - i serietidningsform, på bio och på video. Och som leksaker så klart. På 90-talet hade också köpvideo-trenden börjat slå igenom i Sverige (ja, det fanns faktiskt en tid då man inte kunde köpa fillm i Sverige på något enkelt sätt), och då släpptes såklart den tecknade serien. Som bonus kunde man här få den svenska LEGO-utmanaren Byggis på köpet.

Bernard & Bianca rides again

Det fanns en tid då köpvideo inte existerade. Sedan började Warner Brothers att släppa james Bond-filmerna och när dammen väl hade öppnats var inte Disney sena att hänga på. Bernard & Bianca i Australien var nog ingen kioskvältare på bio, men den har sedan sköna stunder kan lovas. " Var kom du ifrån?" "- Öknen...?"