Favoriter på musikkassett

Jo, här finns det verkligen favoriter att välja emellan - Alf, Bumbibjörnarna, Pongo eller Djungelboken. 1988 var jag lite för gammal för musiksagor, men hade jag varit några år yngre så hade det här nog varit en annons som legat till grund för önskelistor inför såväl födelsedag som julafton.

Disneyplåster från Slavekvick

Kan man tänka sig en sötare reklam. Lilla Johan Sjöstedt som gjort sig illa - två dagar i rad dessutom - och får totalt 13 plåster gjorda av Salvekvick som botar honom totalt. Och sedan skriver han ett tackbrev till företaget och skriver det själv och avslutar med att skriva under med sin adress. 59043 Tjällmo, det är i närheten av Motala det.

Kalle Ankas sommarlov

Sommarlov var synonymt med serieläsning när jag var ung (och är i viss mån fortfarande trots att jag är snart 50 bast). Kalle Anka, Fantomen, Fix & Foxi, jag slukade allt jag kunde komma över. Disneys lite tjockare sommarvolym med namnet "Kalle Ankas Sommarlov" var några av de titlar som jag drog igenom, dock inte just den här eftersom den kom ut några år innan jag ens föddes. Men jag har än idag ett par Kalle Ankas Sommarlov kvar som ligger i närheten av toalettstolen, och därför bläddras i lite då och då.

Tävla med Smacks

Grodan Smacks, som gjorde reklam för frukostflingan med samma namn, erbjuder dig möjligheten att få åka till stora landet USA och till Walt Disney World. Det enda du behöver göra är att hitta på en historia om Smacks besök på nämnda nöjespark. Busenkelt, eller hur?

Vinn skivor med Farbror Joakim

Pockettidningen Farbror Joakim gör reklam för en tävling där superdupermiljardären Joakim hostar upp hela 1000 kronor och ska köpa LP-skivor för hela slanten. Nåja, man förstår väl att det inte är den riktiga Farbror Joakim som gör det (han skulle aldrig ge bort 1000 på en dylik tävling) utan det är redaktionen bakom seriepocketen. Undras om någon som ser den här annonsen var med och vann en LP-skiva, och i så fall vad det blev för skiva...

Alf som detektiv och Bumbi-Björnarnas trollformel!

Åh, dessa musiksagor, som man lyssnat på dem, om och om igen, i all evighet. Här är det rymdfararen Alf och Disneys Bumbi-Björnarna som har fått några historier utgivna i bok- och kassettform. Alf som detektiv vore intressant att lyssna på... och tack vare internet och YouTube så går ju det!

Ut i öknen ska vi nu!

Walt Disney's Serier var tidningen som innehåller ett längre äventyr, i alla fall i de flesta av numren som kom ut. Här görs det reklam för "Det stora öken-äventyret", nr 11 som kom ut 1974. Det är återigen Musses nemesis och antagonist Svarte Petter som är i farten, och det utlovas en spännande historia.

Fazers nya godheter

Fazer slår på stort med sin Disney-licens och produktlinjen blir lång: Kalles fruktskum med apelsin- och hallonsmak, Kalles frukttuggisar med apelsin-, hallon- och päronsmak, Kalles Fruktgelé med apelsin-, hallon- och päronsmak, Kalles tabletter med fruktsmak, Plutos klubba med kolasmak, Musses klubba med lakritssmak (personlig favorit i den här gruppen), Kalles klubba med jordgubbssmak och Långbens tabletter med fruktsmak. Allt är gott hos Fazer!

Vill du ha mer Kalle Anka? OK!

Ja, säga vad man vill om Disney och deras figurer, men ont om historier med dem är det i alla fall inte. Som om Kalle Anka & C:o samt Musse Pigg & C:o inte vore nog, så var Kalle Anka ytterligare ett komplement. 36 nummer gavs ut mellan 1977 och 1980 innan tidningen lades i malpåse fram till 2010 så tidning med samma namn började ges ut igen.