SEGAs lilla försprång

Publicerad 2019-04-20 av Adam Evertsson

En reklambild med titeln SEGAs lilla försprång.

Nintendo fick lite bråttom när SEGA började skörda framgångar med sin Sega MegaDrive. Den var överlägset snabbare och bättre på framför allt grafiken om man jämförde med storsäljaren NES, Nintendo Entertainment System som var den stora spelkonsollen i slutet av 1980-talet. Nintendo tog snabbt fram en egen 16-bitarsmaskin som snabbt tog över marknaden och gjorde att Nintendo behöll sin plats på konsolltronen.

Kul fakta: Loggan för Segas MegaDrive är framtagen (inte den blå SEGA-loggan då, utan texten 16 bit Mega Drive) är framtagen för den svenska marknaden av Dan Axel Lindberg på reklambyrån Ord Art inför lanseringen i Sverige. (Information hämtad från boken Serietidningsreklam! - En nostalgisk faktabilderbok.)

Kul fakta igen: Det var tänkt att Alex Kidd skulle vara SEGAs maskot, precis som Mario var Nintendos maskot. Alex klarade inte riktigt av det, och fick snabbt kliva åt sidan när igelkotten Sonic kom ett tag senare. (Information hämtad från boken Serietidningsreklam! - En nostalgisk faktabilderbok.)

Hittades i nummer 10 av Serieparaden, från 1990 som då kostade 13:50.